Waarom natuurlijke babyverzorging?

Het is heel belangrijk ook bij je baby voor een natuurlijke verzorging te kiezen omdat heel wat producten die op de markt zijn chemische stoffen bevatten die tot huidproblemen leiden.

Natuurlijk vindt elke moeder het leuk haar baby in een heerlijk schuimend badje te doen en daarna te genieten van een lekker ruikende baby maar dit is niet altijd onschuldig. Deze chemische producten ruiken heerlijk, worden volop gepromoot door grote bedrijven en aanbevolen in babyboxen en ziekenhuizen. Maar wat doen ze met de gevoelige babyhuid?

Veel zepen en shampoos lossen de natuurlijke huidvetten op waardoor deze droog wordt. Wist je dat 20% van alle Nederlandse kinderen zo nu en dan of voor een langere periode last heeft van eczeem? Er kunnen uiteraard inwendige oorzaken voor zijn, maar ontzettend veel huidproblemen ontstaan door het gebruik van babyproducten met minderwaardige ingrediënten. Deze huidproblemen kunnen eenvoudigweg opgelost worden door over te stappen op natuurlijke babyverzorging met hoogwaardige ingrediënten.

Maar ook voor kinderen die geen huidproblemen of allergieën hebben is het belangrijk te kiezen voor natuurlijke babyverzorging!
Een babyhuid is puur, en dus moeten ook de producten waarmee je je baby insmeert zo puur mogelijk zijn.

Welke ingrediënten kan je het beste vermijden in babyverzorgingsproducten?

  • Zepen en shampoos die schuimen want deze drogen de babyhuid uit.
  • Minerale oliën die de babyhuid uitdrogen in plaats van voeden.
  • Parfum die de huid kan irriteren. Laat je niet verleiden door een overheerlijke geur. Parfum kan tot heel veel problemen lijden!
  • Conserveringsmiddelen die allergische reacties kunnen veroorzaken en het immuunsysteem verzwakken.

natuurlijke babyverzorging

Waarom 100% natuurlijke babyverzorging van Purity Herbs ?

Purity Herbs is gepassioneerd om ook voor de delicate huid van de allerkleinsten in de beste verzorging en bescherming te voorzien. Omdat de babyhuid erg teer en open is, is ze gevoelig voor de ingrediënten in verzorgingsproducten. De producten van Purity Herbs bevatten enkel natuurlijke ingrediënten, zoals natuurlijke  plantenextracten en -oliën en deze laatste ook nog eens in een heel lage dosering waardoor de kans op het ontwikkelen van allergieën heel klein is.
Deze natuurlijke verzorgingsproducten zijn veel fijner in gebruik want ze ruiken mild en niet overheersend. Ze zijn zacht voor de babyhuid en daardoor is er veel minder kans op irritatie. De kruiden die verwerkt zijn in de verzorgingsproducten van Purity Herbs kalmeren de huid als uw kleintje huidproblemen heeft en voorkomen huidirritatie.

baby

 

Welke producten uit het assortiment van Purity Herbs zijn geschikt voor baby‘s?

Alle producten van Purity Herbs zijn milde producten, bevatten geen synthetische toevoegingen, minerale olie of parfum en zijn dus geschikt voor de verzorging van uw baby. Maar onderstaande producten kunnen wij ten zeerste adviseren.

Wondercrème

Dit is de eerste crème die Purity Herbs 27 jaar geleden vervaardigde. Een mengsel van 15 zorgvuldig geselecteerde krachtige IJslandse kruiden dat wegens de vele resultaten zijn naam echt heeft verdiend! Hij heeft ruim 20 jaar bewezen effectief te zijn bij allerlei huidproblemen en bijzonder geschikt voor de verzorging van de babyhuid zowel gezicht, lichaam en babybilletjes. De crème heeft een milde amandelgeur.

Kamillecrème

Speciaal ontworpen verzachtende en voedende crème voor de jonge delicate babyhuid. Kamille staat bekend om zijn heilzame uitwerking op de huid. Deze mild geurende crème bevat 4 soorten kamille en is geschikt voor het gehele lijfje van de baby. Bij gebruik na het verschonen van de pamper voorkomt u uitslag.

Calendula olie

Deze bijzonder milde lichaamsolie voor de allerkleinsten maakt uw babyverzorging compleet! Deze goudsbloemolie verlicht jeuk, irritatie en roodheid. Een uitstekende keuze na hun dagelijkse badje, hun eerste zwemles, of voor een heerlijke babymassage.

 

Meer info over welke ingrediënten je best kunt mijden
Babyproducten in de webshop