IJslandse kruiden…

Purity Herbs … staat voor Zuivere Kruiden

 

Iedereen weet dat onze aarde en de lucht die we inademen is vervuild. Maar er zijn nog heel wat plekjes op aarde waar we terug kunnen in de tijd, waar het nog echt gezond is om diep adem te halen en je longen te vullen. Een plek waar het water nog zo zuiver is dat je het zo kunt drinken.

Eén zo’n plekje is IJsland, het land van vuur en ijs.

IJslandse kruiden

Groeien er wel kruiden in IJsland?

Dat is een vraag die veel mensen zich stellen aangezien het woord “IJsland” je het idee heeft dat er geen groen te bespeuren valt.
Maar dat valt wel mee. IJsland is wel één van de landen met de meeste vulkanen en bestaat voor het grootste deel uit zand- en grindwoestijnen, kale rotsen en lavavelden. Slechts een kwart van het land is blijvend begroeid en er zijn bijna geen bossen.
Toch groeien er in de IJslandse wildernis talloze soorten wilde kruiden, meer dan 50 soorten worden in de producten verwerkt.

Waarom IJslandse kruiden verwerken in je verzorgingsproducten?

Kruiden en hun helende vermogen is een van de grotere mysteries in ons universum. Heel wat producten en medicijnen die we gebruiken zijn  chemische varianten van werkzame stoffen uit de natuur. Zo bevat aspirine, misschien wel het meest gebruikte medicijn ter wereld, als werkzame stof salicylzuur dat oorspronkelijk uit schietwilg (Salix Alba) komt en pijnstillend werkt. En wordt zeepkruid (Saponaria Officinalis)) sinds eeuwen gebruikt als natuurlijk vervangmiddel voor zeep.

Zijn deze IJslandse kruiden echt zo geneeskrachtig en hoe komt dit?

Al eeuwen lang gebruiken IJslanders kruiden als geneesmiddel en elke IJslander heeft hierbij zijn eigen ervaringen. De makers van Purity Herbs combineren traditie met moderne kennis. Want kennis en precisie zijn van het grootste belang: onjuiste kruiden mengen zou juist nutteloos kunnen zijn omdat ze elkaars eigenschappen teniet doen. Uit onderzoek  blijkt dat deze IJslandse kruiden kleiner zijn en daardoor krachtiger vergeleken met kruiden uit het buitenland! Hoe komt dit?
Het regent  vaak in IJsland, maar doordat het water vanwege de poreuze ondergrond snel wegzakt, krijgen de planten niet veel kans om te groeien. Ook zijn d
e zomers kort en koud en de kruiden slaan in korte tijd enorme hoeveelheden energie en voedingsmiddelen op om opgewassen te zijn tegen de lange, strenge en donkere winters. De werkzame stoffen in de kruiden zijn dus geconcentreerder dan in kruiden die in een ander klimaat groeien.

Er is echt geen betere manier om de puurheid van onze huid te behouden, en ongewenste huidproblemen te voorkomen dan zuivere, krachtige kruiden mengen tot deze unieke combinaties in Purity Herbs producten!

Hoe worden de kruiden geoogst?

IJslandse kruiden

De kruiden verwerkt in de producten van Purity Herbs worden met de hand geoogst. Alleen de onderdelen van de kruiden die worden gebruikt, worden meegenomen en de rest kan blijven groeien. Na het productieproces worden de resten (compost) teruggebracht naar de natuur om deze te herstellen. Bij Purity Herbs dragen we zorg voor de aarde waarop we leven!

Bekijk deze video over de IJslandse kruiden

 

Bevatten de producten ook andere kruiden dan IJslandse kruiden?

Hoewel de kracht van de producten echt gelegen is in het gebruik van de IJslandse kruiden, worden ter aanvulling ook andere kruiden die niet in IJsland voorkomen aan deze mengeling toegevoegd. Bij de ingrediëntenlijst van elk product staan de IJslandse kruiden aangeduid met een *.

Een overzicht van de gebruikte kruiden in Purity Herbs

Alsem (Artemisia absinthium)
Ontsmettend, kalmerend, positieve uitwerking op vrouwelijke organen.

Basilicum (Ocimum basilicum)
Kalmerend, bacteriologisch, ontsmettend, schimmelwerend en krampstillend.

Bereklauw (Heracleum sphondillium)
Tegen impotentie of het afnemen van de seksualiteit.

Bergthee (Gaultheria procumbens)
Uit de stevige bladeren wordt wintergroenolie gewonnen, dit verzacht de pijn die reuma veroorzaakt. Stimulerend voor de huid en bevorderlijk voor de doorbloeding.

Blauwe bosbes (Vaccinium myrtillus)
Vermindert zwelling, ontgift, antioxidant, ontstekingsremmend, anti- verouderend, bevordert de collageenproductie.

Bruine alg (Laminaria digitata)
De natuurlijke werkstof helpt het huidweefsel herstellen in kracht en vitaliteit en heeft een voedende werking op de huid. Bruine wieren zorgen voor een snellere celvernieuwing en dragen daarmee bij aan huidherstel. De bruine wiersoorten zorgen vooral ook voor reiniging doordat zij helpen het lymfe systeem te stimuleren, de stofwisseling te revitaliseren, de gifstoffen af te voeren en cellulitis te verminderen.

Cayenne (Capsicum frutescens oleoresine)
Bijzonder antibacterieel en pijnstillend. Stimuleert de bloedsomloop en derhalve geschikt voor het verwarmen van handen en voeten.

Damiana (Turnera diffusa)
Lustopwekkend. Stimuleert en creëert een positieve sfeer.

Driekleurig viooltje (Viola tricolor)
Een weldaad voor de huid bij problemen, eczeem en jeuk.

Duindoorn (Hippophae rhamnoides)
Ontstekingswerend, slecht genezende wonden, huidbeschadigingen door bestraling, verzorging droge en beschadigde, geïrriteerde huid, rimpels, zonnebrand.

Duivelsklauw (Harpagophytum procumbens)
Staat bekend om zijn heilzame invloed op stijve en pijnlijke gewrichten. Vermindert zwelling en werkt pijnstillend bij artritis.

Duizendblad (Achillea millefolium)
Bijzonder genezend bij huidallergieën, heelt wonden en verzacht.

Echte/Duitse kamille (Chamolilla recutita)
Ontstekingsremmend, remt bacteriën, zweren, virussen en schimmels. Bevordert de  celvernieuwing.

Geel Walstro (Galium verum)
Ontsmettend en wondhelend. Een uitwendig aangebracht kompres blijkt heilzaam tegen huiduitslag, etterige wonden en zweren.

Geranium (Geranium silvaticum)
Vermindert zwelling, genezend en effectief bij artritis, kneuzingen, eczema en hardnekkige wonden.

Gewone smeerwortel (Symphytum officinale)
Schimmelwerend en vermindert spierpijnen.

Gewoon varkensgras (Polygonum aviculare)
Het kruid is antibacterieel, bevat antioxidanten, is bloedstelpend, bloedzuiverend, bloedsomloopbevorderend, ontgiftend, ontstekingsremmend. Vanwege het gehalte aan silicium geschikt bij huidaandoeningen.

Goijibes (Lycium Barbarum Fructus Organic cut)
Bevat 8 essentiële aminozuren, 21 vitaminen en mineralen, antioxidanten, vermindert de tekenen van veroudering.

Goudsbloem (Calendula officinalis)
Schimmel- en bacteriewerend en geneest moeilijke wonden. Reinigt, verzacht en voedt de huid, antioxidant.

Grote brandnetel (Urtica dioica)
Reinigend, ideaal bij eczeem, insectenbeten en allergieën.

Grote engelwortel (Angelica archangelica)
Bacterie- en schimmeldodende werking.

Grote klaproos (Papaver rhoeas)
Kalmerend en pijnstillend.

Grote klit (Articum lappa)
Een zeer goed middel voor huidinfecties (steenpuisten), ontstoken wonden, brandwonden, acne, slecht helende wonden. Gaat jeuk tegen, bij eczeem, psoriasis, huidschilfers. Ook bij huidschimmel en insectenbeten en steken.

Heermoes (Equisetum arvense)
Versterkt de huid en remt het verouderingsproces af.

Herderstasje (Capsella-bursa pastoris)
Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en werkt ontstekingsremmend.

IJslands mos (Cetraria islandica)
Verzachtend, ontsmettend, verzacht ook zelfs keelpijn.

IJslands zeezout (Sodium chloride)
Verwijdert dode huidcellen en heeft het een desinfecterende werking: laag-natrium, hoog- magnesium, hoog-kalium gehalte.

Jeneverbes (Juniperus communis)
Antibacterieel, verbetert de doorbloeding, acne, vette huid, vanwege de bloedzuiverende eigenschappen, verwarmt de huid en stimuleert de afscheiding van afvalstoffen van de huid. Heilzaam bij artritis en jicht, psoriasis en eczeem.

Karwij (Carum carvi)
Heeft een sterk verwarmende uitwerking. Gunstig bij zenuwspanningen, gejaagdheid, stress en geestelijke uitputting.

Koraal alg (Corallina officinalis)
Voedt, kalmeert en beschermt alle huidtypes. Kan het vochtgehalte in de huid helpen verhogen en werkt tegelijkertijd ontstekingswerend en verbetert de kwaliteit van gevoelige huid. Helpt beschermen tegen de effecten van UV straling en vermindert de ontsteking ontstaan door zonnebrand.

Korenbloem (Centaurea cyanus)
Kalmerend, reinigend en ontstekingsremmend.

Kruiptijm (Thymus praecox)
Ontsmettend, verzacht ontstoken en pijnlijke spieren. Stimuleert de doorbloeding.

Lavendel (Lavandula Angustifolia)
Lavendel heeft de alom bekende eigenschap een ontspannende invloed uit te oefenen op het zenuwstelsel in geval van stress en oververmoeidheid. Pijnstillend, zeer ontsmettend en genezend.

Moerasspirea (Filipendula ulmaria)
Bevat salicylzuur, gebruikt in aspirine, bij jicht, artrose en reuma, werkt ontstekingsremmend, pijnstillend, zuivert het bloed, spierontspannend.

Mirre (Commiphora myrrha)
Verfrist de teint en vervlakt rimpels, zodat de huid er jonger uit gaat zien en heeft bovendien een verkoeldende en verzachtende werking.

Ogentroost (Euphrasia officinalis)
Gunstige werking op de ogen.

Oranjebloesem  (Citrus aurantium)
Activerend op geest en lichaam.

Paardebloem (Taraxacum officinale)
Ontgiftend en reinigend. Een grote hulp bij eczeem en artritis.

Paardekastanje (Aesculus hippocastanum)
Verbetert de bloedcirculatie, vermindert duidelijk het zwaartegevoel, vermoeid en gespannen gevoel in de benen. Stimuleert de bloedsomloop, krampstillend en pijnstillend en heeft daarnaast een sterke werking op de bloedvaten en aders.

Pepermunt (Mentha piperita)
Verfrist en geneest, pijnstillend voor de spieren, infectiewerend

Reisbes (Vaccinum ulignosum)
Vermindert zwelling, ontgift, antioxidant.

Rode klaver (Trifolium pratense)
Een van de meest effectieve kruiden bij eczeem en psoriasis. Wondgenezend.

Roomse kamille (Anthemis nobilis)
Verzachtend bij allergieën, eczeem, psoriasis, jeuk, acne/jeugdpuistjes, herpes, wondjes, zweertjes, stijve spieren en gewrichten.

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)
Stimulerend en verwarmend: stimuleert de geest bij apathie, lusteloosheid en gebrek aan concentratie vermogen. Heeft een verwarmende en stimulerende uitwerking op de bloedsomloop. 

Salvia (Salvia officinalis)
Heeft zweetremmende eigenschappen en wordt toegepast bij overdreven transpiratie, klamme handen, zweetvoeten, werkt antibacterieel.

Schietwilg (Salix alba)
Een van de beste pijnstillers, ontstekingsremmend en versterkend. Bevat salicyl verbindingen die pijnstillend en ontsmettend werken. Dit kruid is bijzonder genezend en wordt ook gebruikt bij snijwonden, zweren en brandwonden.

Sint-Janskruid (Hypericum perforatum)
Heeft een verwarmende werking en stimuleert de doorbloeding.

Stinkende gouwe (Chelidonium majus)
Ontgift, kalmeert, genezend en pijnstillend. Bevat chelidonine.

Toverhazelaar (Hamamelis viginia)
Stimuleert de bloedsomloop, verstevigt en ondersteunt de bloedvaten en aderen.

Tumanu (Calophyllum inophyllum)Gebruikt bij pijnlijke gewrichten en voor het verzachten en bevochtigen van een droge huid en zonnebrand, ook ernstige brandwonden.

Veenbes (Vaccinum Macrocarpon)
Antioxidant, antibacterieel en schimmelwerend. Bevat veel vitamine C.

Vingerwier (Laminaria digitata)
Deze natuurlijke werkstof helpt het huidweefsel herstellen in kracht en vitaliteit en heeft een voedende werking op de huid. Bruine wieren zorgen voor een snellere celvernieuwing en dragen daarmee bij aan huidherstel. Ze zorgen vooral ook voor reiniging doordat zij helpen het lymfe systeem te stimuleren, de stofwisseling te revitaliseren en de gifstoffen af te voeren. Bevat van alle algen het hoogste gehalte aan jodium, bevat meer vitaminen en mineralen dan enig ander voedingsmiddel, het bevat vitamine B2, niacine, choline, caroteen en algeninezuur en nog 23 mineralen.

Vogelmuur (Stellaria media)
Vermindert jeuk, genezend, verzachtend en reinigend. Vermindert rimpels.

Vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris)
Infectiewerend, bloedstelpend, ontstekingsremmend en reinigend

Wilde kamille (Chamomilla sueveolens)
Werkt ontstekingsremmend, ontsmettend en kalmeert de huid. Werkt genezend bij zweren, eczema en wonden.

Witte dovenetel (Lamium album)
Pijnstillend bij huidproblemen. Bij aambeien, spataderen en nagelontstekingen

Witte walnoot (Juglans cinerea)
Heilzaam bij eczeem, reinigt en verbetert de huid.

Wondklaver (Anthyllis vulneraria)
Herstelt wonden en verkoelt.

Yamswortel (Dioscorea villosa)
Stimuleert de cel activiteit en dus de vernieuwing van de huid. Verzorgt vooral de rijpe en droge huid. Verzacht en ontspant en voorkomt rimpels.

Zaagpalm (Serenoa serrulata)
Verbetert en stimuleert het seksleven. Heeft een positieve werking op de hormonen.

Zeepkruid (Saponaria officinalis)
Sinds eeuwen gebruikt als natuurlijk vervangmiddel voor zeep, ontsmettend, stimulerend.

Zilverschoon (Argentinië anserina)
Verzachtend en huid reinigend. Geneest wonden, rode huid en vlekjes op de huid.

Zoethout (Glycyrrhiza glabra)
Vermindert zwelling, pijnstillend en ontstekingsremmend. Heel effectief bij jicht en artritis.