Natuurlijke scrub

Op deze pagina besteden we aandacht aan het scrubben van je lichaam. Waarom is scrubben belangrijk en wat doet het met je huid? Waarom kan je het best kiezen voor een natuurlijke scrub en hoe vaak mag je dit doen. Wil je liever info over het scrubben van je gezicht, dat lees je hier.

Waarom moet je je huid scrubben?

Om je huid er gezond en stralend te laten uitzien!
Je ziet het niet met het blote oog, maar aan de oppervlakte van je huid bevinden zich dode huidcellen. Elke dag worden er in de diepere huidlagen nieuwe huidcellen aangemaakt, die langzaam hun weg naar het huidoppervlak vinden. Eens ze daar aangekomen zijn, sterven ze af en laten langzaam aan los van de huid, echter vanaf de leeftijd van 30 jaar gaat dit proces langzamer.
Door deze dode huidcellen te verwijderen met een scrubgel krijgt je huid een frisse, mooie en gezonde look en kunnen de verzorgingsproducten die je er vervolgens op aanbrengt ook dieper in de huid doordringen.

natuurlijke scrub

De huid gaat aan het werk om deze verwijderde laag opnieuw te vervangen en zo stimuleer je in feite de aanmaak van nieuwe huidcellen!  Het is een natuurlijk proces van huidvernieuwing wat bij het ouder worden langzamer verloopt en wat je zo een handje helpt. Het scrubben stimuleert de bloeddoorstroming en doordat je de huid ontdoet van dode huidcellen krijg je een gezondere en frisser uitziende huid.  Als deze scrub dan ook nog dankzij de etherische oliën heerlijk ruikt wordt het een ware beleving om elke week naar uit te zien!

Waarom kiezen voor een natuurlijke scrub?

Heel wat merken bevatten schadelijke stoffen zoals conserveringsmiddelen (parabenen), minerale oliën (afkomstig uit aardolie) en andere chemische toevoegingen zoals synthetische geurstoffen (parfums). Deze ingrediënten leiden tot huidallergieën en diverse problemen.

Wat is er bijzonder aan de Hekla Vulkanische Bodyscrub van Purity Herbs?

Deze scrubgel is 100% natuurlijk en bevat puimsteen, dat is eigenlijk afgekoelde lava van de Hekla. De Hekla is IJslands grootste, meest actieve en bekendste vulkaan. Hekla betekent in het IJslands ‘bedekt’, waarschijnlijk omdat de top regelmatig gehuld is in een sluier van bewolking.
Vulkaanisch as een geliefd ingrediënt voor beautyproducten. Het wordt door volksstammen in Oceanië, Afrika en Noord-Amerika zelfs al eeuwen gebruikt om huidaandoeningen te bestrijden.

Hekla

Wat is er zo waardevol aan vulkanisch as in verzorgingsproducten?

Vulkanisch as zit boordevol sulfide, een natuurlijk mineraal of ook wel het schoonheidsmineraal genoemd. In chemische vorm kennen we sulfide als zwavel. Sulfide beschermt ons lichaam tegen allerlei bacteriën en zorgt er ook voor dat onze huid er gezond en stralend uit ziet.

Eigenschappen vulkanisch as

  • Deze scrub ontgift
  • Aangeraden voor het verstevigen van de huid en bij cellulitis, rimpels en littekens.
  • De ingrediënten stimuleren de bloedstroom en lymfe circulatie.
  • Versterken de spieren en huidweefsels.
  • Het product is ideaal voor de behandeling van psoriasis, eczeem en droge huid.

Hoe moet ik mijn huid scrubben?

  • Maak je huid eerst nat en breng met je hand wat scrub aan op je huid.
  • Vervolgens wrijf je de scrub op een zachte manier en in draaiende bewegingen over je huid. Inhaleer de geur goed en geniet van deze bijzondere verwennerij!
  • Na het afspoelen zal je huid zalig zacht aanvoelen en bovendien heerlijk ruiken.

Mocht het zijn dat je huid iets rood is geworden, maak je daarover dan geen zorgen, dit is puur doordat de doorbloeding werd gestimuleerd. Het is aan te raden je huid 1x per week te scrubben!

Hekla Vulkanische bodyscrub in de webshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je liever informatie over het scrubben van je aangezicht? Bezoek dan de pagina natuurlijke peeling