Keurmerken

Waarom heeft Purity Herbs geen keurmerk?

Er wordt ons vaak gevraagd waarom we voor Purity Herbs niet een keurmerk aanvragen zoals BDIH, Natrue of
Eco Cert.

Er zijn 2 redenen:

  • Voor het verkrijgen van een keurmerk is het een vereiste de kruiden op een omheind stuk land te kweken. Dat vinden wij zonde, want de kracht van Purity Herbs zit voornamelijk  in de afkomst van de kruiden: De IJslandse ongerepte natuur!
  • Een tweede reden is dat de criteria voor een keurmerk niet sterk genoeg zijn en de gebruiker ondanks een dergelijk keurmerk nog steeds allergierisico loopt. Zo worden bepaalde allergenen (bestanddelen van een natuurlijke of kunstmatige stof die allergische reacties kunnen veroorzaken) als wolvet en propolis toegelaten. Ook mogen natuurlijke ingrediënten chemisch/synthetisch bewerkt worden waardoor ze niet echt natuurlijk meer zijn ook al was de basis dit wel.
    En er worden natuurlijke en natuur identieke (chemisch/ synthetisch nagemaakte) conserveringsmiddelen toegestaan. De consument loopt dus ook met producten met keurmerk nog steeds (hoog) allergierisico.

In onze webshop staan de ingrediënten van elk product steeds in het Nederlands vermeld.
Dat is makkelijker dan de officiële INCI namen die op de verpakking staan en u zult ze dus sneller herkennen als veilig en huidvriendelijk! Indien u meer info wenst over welke ingrediënten u in verzorgingsproducten beslist moet mijden, kunt u een lijst aanvragen via het contactformulier.

Alle producten van Purity Herbs zijn getest en uiterst geschikt voor een erg gevoelige huid!
Als u twijfelt kunt u een gratis sample aanvragen.