Natuurlijke ingrediënten

Tegenwoordig hoor je steeds meer over de schadelijke invloeden van synthetische ingrediënten in verzorgingsproducten en mensen hun zoektocht naar veilige verzorgingsproducten met uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Grote merken komen op de markt met hun eigen “natuurlijke” lijn, maar laat je niet misleiden. Aangezien de naam ‘natuurlijk’ niet wettelijk beschermd is, mogen huidverzorgingsproducten met 90% synthetische  en 10% natuurlijke ingrediënten dus ook het label “natuurlijk” dragen. Dat is heel verwarrend!

Hoe weet je of een product natuurlijk is?

De plaats waar een product verkocht wordt is geen garantie. Ook in natuurwinkels worden jammergenoeg producten verkocht die heel wat synthetische ingrediënten bevatten. We raden je aan zelf de ingrediëntenlijst onder de loep te nemen en de expert te worden, zodat je voortaan zelf kunt bepalen welke producten veilig en heilzaam zijn voor je kostbare huid. De producent is verplicht op elke verpakking de INCI namen te vermelden.

Wat is INCI?

INCI staat voor Internationale Naamgeving Cosmetische Ingrediënten.

Het zijn dus de officiële benamingen van de ingrediënten.
Aangezien velen misschien niet zo bekend zijn met deze INCI namen, geven we graag een duidelijk overzicht van de 100% natuurlijke ingrediënten in de  producten. In onze webwinkel staan daarom alle ingrediënten ook in het Nederlands vermeld.

Welke kostbare natuurlijke ingrediënten bevatten de producten van Purity Herbs?

Purity Herbs producten bevatten waardevolle ingrediënten die zacht en voedend zijn voor de huid. Hieronder de 4 voornaamste:

Plantaardige oliën

Plantaardige oliën daarentegen bevatten voor de huid essentiële vetzuren en antioxidanten die kalmerend en ontstekingsremmend werken.

Wilde IJslandse kruiden

Kruiden bevatten enorme heilzame ingrediënten. Uit onderzoek blijkt dat IJslandse kruiden kleiner zijn en daardoor krachtiger vergeleken met kruiden uit het buitenland.

Zuivere etherische oliën

Etherische oliën zijn in de natuurcosmetica zeer geliefd aangezien ze een weldoende werking hebben op lichaam en geest.Het is een geschenk uit de natuur!

Squalaan

Squalaan wordt door cosmaticafabrikanten steeds meer gebruikt wegens zijn bijzondere eigenschappen. Het is een stofje wat van nature in onze huid aanwezig is maar afneemt naarmate we ouder worden.

Nog meer bijzondere ingrediënten

Zuivere Bijenwas (Cera Alba)

Werkt verzachtend voor de huid, helend en verzorgend, met name voor de lippen is bijenwas een zeer waardevol ingrediënt en het wordt dan ook veelvuldig toegepast in balsems voor de lippen. De crèmes bevatten allemaal bijenwas. De producten die geen bijenwas bevatten vindt u op deze pagina

bijenwas

Zuiver Water

Er wordt natuurlijk IJslands water gebruikt afkomstig van geothermische bron of gletsjerwater. Dit is zo zuiver dat het zonder behandeling uit de kraan komt!

IJsland gletsjer

Glycerine

Glycerine is een stof die helpt bij het in stand houden van het vochtgehalte in de huid. Bij gebruik op de huid, blijft het niet gewoon boven op de huid liggen maar kan doordringen en laat de huid ademen met behoud van vocht.  Glycerine is echt een veilig en natuurlijk huidverzorgingsproduct dat heel eenvoudig werkt om uw huid zacht, mooi, en vochtig te houden.

Cetearyl Glucoside

Plantaardig vetzuurglucoside, wordt toegepast als milde, huidvriendelijke emulgator in verzorgende producten die zowel vet als wateroplosbare ingrediënten bevatten (het emulgeert zogenaamde ‘olie-in-water- formules’).

Melkzuur (Lactic Acid)

Een natuurlijk conserveringsmiddel dat helpt de pH-waarde van producten te reguleren.

Natriumlactaat (Sodium lactate)

Reguleert de pH-waarde.

Sclerotium Gum

Een natuurlijk verdikkingsmiddel met huid verzachtende en kalmerende eigenschappen.

Xanthan Gum

Dit is een verdikkingsmiddel, gelvormend ingrediënt. Xanthan gum geeft een plezierige, zachte huidstructuur.

Dehydroacetic acid

Dit bewaarsysteem is heel populair in natuurlijke producten. Deze stof is niet irriterend voor de huid en veroorzaakt geen allergieën. Dehydroacetic acid is veilig voor gebruik tot 0,6% en in de producten ( crèmes) van Purity Herbs zit ongeveer 0,03%.

Benzyl alcohol

Benzyl alcohol komt van nature voor in jasmijn, knoflook, appels, abrikozen en amandelen. Het heeft goede schimmelwerende en bacteriedodende eigenschappen.