Wat is etherische olië?


Etherische olië, ook vaak essentiële olië genoemd, is een uniek geschenk uit de natuur!
Het is de aromatische vloeistoffen gewonnen uit verschillende delen van planten, dit kan uit het zaad, het blad, de wortel, de vrucht, de bloesem of de stengel van de plant zijn.

Etherische olie heeft een heilzame werking op lichaam en geest!

Etherische oliën zijn zowel in de traditionele cosmetica als in de natuurcosmetica zeer geliefd aangezien ze een weldoende werking hebben op lichaam en geest.

Ze blijken desinfecterende en antiseptische eigenschappen te bezitten.
– Ze worden snel in de bloedbaan opgenomen en kunnen binnen 20 minuten invloed hebben op elke cel van het lichaam.
– Ze versterken het immuunsysteem.
– Ze zijn ook effectief bij pijn.

etherische olie KamilleHoe werkt etherische olië?

Als u gedurende een massage een essentiële oliën op de huid aanbrengt in de vorm van een massage-olie, crème of lotion, kunnen ze plaatselijk op de opperhuid inwerken. De aanwezige basis oliën zoals amandelolie en jojoba olie voeden de huid, maar komen niet in de bloedbaan terecht. De essentiële oliën daarentegen hebben zeer kleine moleculen die door de opperhuid heen, tot de lederhuid doordringen.

Deze lederhuid is rijk voorzien van haarvaten die voor een perfect transport zorgen naar de bloedsomloop en zo het gehele lichaam bereiken.

Wanneer ze eenmaal in het bloed zitten, kunnen de moleculen zich laten meevoeren naar die delen van het lichaam waar ze hun werk kunnen verrichten.

Zitten er nadelen aan het gebruik van etherische olie?

Ja, maar dat heeft alles te maken met de hoeveelheid die je ervan gebruikt. Sommige plantaardige stoffen kunnen in kleine hoeveelheden nuttig zijn, en in grote hoeveelheden giftig. Neem als voorbeeld maar caffeïne in koffiebonen. Een kopje koffie is lekker en stimulerend maar ik zou je niet aanraden 100 kopjes na elkaar te drinken want dat zou je niet goed bevallen. Als je de caffeïne uit die 100 kopjes zou halen en er energiedrankjes van zou maken, zal je deze caffeïne dus ook gelijkmatig moeten verdelen over een grote hoeveelheid drankjes. De juiste verdunning is heel belangrijk.

Omdat etherische oliën echter meestal gewoon als geurstof of bewaarmiddel in dagelijkse huidverzorgingsproducten worden gemengd, kan het toenemende aantal allergische reacties erop ons niet verbazen. Om die reden heeft de Europese wetgever enkele jaren terug dan ook de verplichting ingevoerd om deze allergene stoffen op de verpakkingen te vermelden.

Rozenhoutolie in Purity Herbs biologische cosmeticaHoe zit het met de percentages in de Purity Herbs producten?

Huidirritatie door het gebruik van etherische oliën is slechts in zeer hoge concentraties te verwachten en de percentages aanwezig in de Purity Herbs producten blijven ver onder de grens die als absoluut veilig is vastgesteld. U hoeft zich hierover dus echt geen zorgen te maken!
De etherische oliën die verwerkt worden in de Purity Herbs producten zijn uiteraard zuiver en zonder toevoeging van schadelijke synthetische stoffen.

Ik ben allergisch aan etherische olie, wat nu?

In dat geval raden wij u aan de Herbal Wonder te gebruiken daar deze geen etherische olie bevat. 

Natuurlijke dagcreme zonder parfum

Enkele voorbeelden en hun heilzame werking

Rozenhout
Bloeddrukverlagend, krampstillend, en wondhelend. Heeft een harmoniserende en ontspannende werking op de geest.
Lavendel
Staat bekend om genezende eigenschappen. Helpt bij zonnebrand, brandwonden, insectenbeten, puistjes en acné.
Kamille
Goed bij de behandeling van droge huid, eczeem en uitslag.
Zwarte peper
Draagt bij tot soepele spieren en gewrichten. Verwarmt lokaal en bevordert de doorstroming. Stimuleert de geest en schenkt energie aan het lichaam.
Citroen
Houdt uw huid fris en jeugdig, verstevigd en versterkt de huid. Heeft een antibacteriële en ontsmettende werking.
Sinaasappel
Verzacht en verstevigt de huid, helpt bij de aanmaak van nieuwe huidcellen, huidinfecties, littekens.
Werkt tevens ontspannend.
Tea Tree
Bijzonder krachtige antibacteriële werking. opvallend sterk vermogen om diep in je huid door te dringen. Efficiënt tegen bacteriën, schimmels, virussen. Heilzaam bij eczeem en acné.
Ylang-Ylang
Rustgevend, draagt bij tot een serene houding en een positieve instelling. Ontspant de doorstroming. Bij geïrriteerde huid, onzuivere huid. Is licht verdovend en een afrodisiacum.
Bergamot
Vermindert en verzacht bij acné en eczeem. Blijf daarna wel uit de zon.