Plantaardige Olien


Wat Purity Herbs naast het gebruik van
IJslandse kruiden en etherische oliën zo bijzonder maakt is de complexe samenstelling van diverse zuivere, plantaardige olien.

Mensen reageren vaak afwijzend wanneer ze horen dat er “olie” in een verzorgingsproduct verwerkt is omdat ze plantaardige olien verwarren met “minerale oliën”.

Wat is het verschil tussen plantaardige olie en minerale olie?

Minerale olie wordt niet door de huid opgenomen maar sluit de huid juist af en leidt tot huidproblemen zoals een vette huid, acné, rimpels en vroegtijdige huidveroudering. 

Plantaardige oliën daarentegen bevatten voor de huid essentiële vetzuren en antioxidanten die kalmerend en ontstekingsremmend werken. Aangezien deze oliën koudgeperst worden zitten ze bovendien boordevol mineralen en vitamines.

Toch is het ook niet voldoende onderstaande oliën als enige verzorging te gebruiken. De crèmes van Purity Herbs zijn zorgvuldig samengestelde crèmes met hoge concentraties werkzame stoffen. Ze zullen dus ook meer resultaat bieden dan een flesje met slechts één afzonderlijke olie.

Een overzicht van deze waardevolle ingrediënten:


Avocado olie verwerkt in Purity Herbs producten bijzonder geschikt voor een droge huid

 

Avocado Olie (Persea Geratissima)

Avocado olie is een voedende, diep indringende olie die rijk is aan vitamine A, B, D en E en daarnaast een lage zonnefactor bevat. Deze olie bevordert ook de soepelheid van de huid; de olie helpt om het verschijnen van rimpels en huidveroudering in het algemeen te vertragen. Avocado olie is zeer geschikt voor de droge en rijpere huid.

 

 

 

 

Goudsbloemolie of Calendulaolie (Calendula Officinalis)
Werkt verzachtend en tevens ontstekingsremmend. Het staat vast dat goudsbloem gezegend is met reinigende, ontsmettende,  samentrekkende en schimmelwerende eigenschappen, waardoor uiteenlopende huidproblemen met succes worden aangepakt.
Gebruik een crème met goudsbloem voor bijvoorbeeld droge eczeem, tepelkloven, brandwonden, schrale baby billetjes en moeilijk helende wonden zoals doorligwonden.

Jojobaolie (Buxus Chinensis)
Het is in feite geen olie, maar een was. Het is een zeer goede drager voor etherische oliën. Het verzacht de huid. Daarnaast kan het worden gebruikt als mild zonnebrandmiddel en werkt tevens huid herstellend en verzachtend bij zonnebrand. Een andere werking van jojoba olie is dat het de talgafscheiding reguleert, daarom is het zowel aan te raden bij een droge als bij een vette/acné huid. Het verkleint bovendien grove poriën.
Geschikt voor ieder huidtype, vooral voor ontstoken of geïrriteerde huid. Jojoba olie bevat hoge concentraties aan gadoleïnezuur /omega 9 vetzuur. Het bijzondere karakter van jojoba olie ligt daarin dat haar vetten sterke overeenkomsten vertonen met de natuurlijke huidvetten. Hierdoor wordt de olie direct en probleemloos opgenomen in de huid. Jojoba olie heeft uitzonderlijke vochtregulerende eigenschappen en bezit een rijkdom aan anti-oxidanten.

 

Sheabutter en noten

 

Sheaboter (Butyrospermum Parkii)
Vetzuur glycerine van de Afrikaanse Shea noot. Verzacht en verzorgt droge, beschadigde huid.
Shea boter bevat vetzuren, waaronder stearinezuur, die van nature ook voorkomen in onze huid. Het is een rijke olie voor het intens voeden van de huid, en heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen door het gehalte aan vitamine E.

 

 

 

 

 

Tarwekiemolie of Teunisbloemolie (Triticum vulgare)
Zeer rijk aan vitamine E en werkt huid-herstellend.
Teunisbloemolie bevat zeer hoge concentraties gamma-linolzuren (de ontstekingsremmende vorm van Omega 6) als essentiële vetzuren die van nature in onze huid en ons lichaam voorkomen. Dit blijkt zeer effectief in de behandeling van psoriasis.
Teunisbloemolie treft men nauwelijks aan in cosmetica omwille van de hoge kostprijs en er is speciale technologische kennis vereist om onverzadigde vetzuren efficiënt tegen oxidatie te beschermen, en niet iedere producent is hiertoe in staat.

Zoete Amandelolie (Prunus dulcis)
Zoete amandelolie, bevat waardevolle vetzuren die makkelijk door de huid worden opgenomen en haar verzorgen en verzachten.

Enkele overige ingrediënten die nodig zijn voor de bereiding van de producten.

Merk op dat er GEEN gebruik wordt gemaakt van synthetische conserveringsmiddelen.

 

bijenwas verwerkt in Purity Herbs natuurlijke cosmetica

 

Zuivere Bijenwas (Cera alba)
Zuivere bijenwas. Werkt verzachtend voor de huid, helend en verzorgend, met name voor de lippen is bijenwas een zeer waardevol ingrediënt en het wordt dan ook veelvuldig toegepast in balsems voor de lippen. De crèmes bevatten allemaal bijenwas. Hier vindt u de producten zonder bijenwas.

 

 

 

Zuiver Water
Er wordt natuurlijk IJslands bergwater gebruikt. Dit is zo zuiver dat het zonder behandeling uit de kraan komt!

Cetearyl Glucoside
Plantaardig vetzuurglucoside, wordt toegepast als milde, huidvriendelijke emulgator in verzorgende producten die zowel vet als wateroplosbare ingrediënten bevatten (het emulgeert zogenaamde ‘olie-in-water- formules’).

Citroenzuur (Citric Acid)
Wordt gewonnen uit  citrusfruit. Het is een natuurlijk conserveringsmiddel dat helpt de pH-waarde van producten te reguleren.

Glucose
Enkelvoudige suiker (mono-sacharide). Bindt water aan de huid.

Glucose Oxidase
Een enzym

Glycerine
Glycerine is een stof die helpt bij het in stand houden van het vochtgehalte in de huid. Bij gebruik op de huid, blijft het niet gewoon boven op de huid liggen maar kan doordringen en laat de huid ademen met behoud van vocht.  Glycerine is echt een veilige en natuurlijk huidverzorgingsproduct dat heel eenvoudig werkt om uw huid zacht, mooi, en vochtig te houden.


Lactoperoxidase
Is een enzym dat dient als  natuurlijk antibacterieel middel.

Natriumzout (Sodium Citrate)
Natriumzout van citroenzuur, reguleert de pH-waarde.

Sclerotium Gum
Een natuurlijk verdikkingsmiddel met huid verzachtende en kalmerende eigenschappen.

Xanthan Gum
Dit is een verdikkingsmiddel, gelvormend ingrediënt. Geeft een plezierige, zachte huidstructuur.

 

 

 

Bezoek ook deze pagina’s:

Overzicht natuurlijke verzorgingsproducten
Wat heb ik nodig?
Bezoek meteen onze webshop of vraag een gratis sample aan via het contactformulier.