Wie we zijn

Mensen laten genieten en verwennen, dat is waar we van houden…
Mensen met problemen tegemoet komen en proberen verlichting te bieden, dat is waar we gelukkig van worden…
De eigenaars van Purity Herbs in IJsland die we al meer dan 20 jaar kennen, ook van hen houden we heel veel.
Hoe meer we ons verdiepten in de samenstelling van deze producten, hoe groter onze liefde werd voor de IJslandse natuur en de kracht van de kruiden die daar groeien en bloeien.
Dit alles heeft ons geïnspireerd deze producten op de markt te brengen en te delen met iedereen die dat wil.
Omdat we beseffen dat zovelen op zoek zijn naar veilige producten die echt doen wat ze beloven.

 

Hoe we Purity Herbs hebben leren kennen

In 1999 toen de IJslandse Asta Syrusdottir (mede-ontwerper van Purity Herbs) tijdens een tijdelijk verblijf in België bevriend raakte met mijn familie kreeg ik voor het eerst de Wondercrème  in handen. Al gauw hadden we door dat deze producten omwille van hun samenstelling en de aanwezigheid van de IJslandse kruiden uniek zijn op de wereldmarkt. Toen Asta naar IJsland terugging, moesten we hopen dat we genoeg voorraad hadden tot haar volgende bezoek. Verzenden vanuit IJsland is namelijk best prijzig…
Vaak moest ik een ander merk aanschaffen en was ik teleurgesteld. De liefde voor Purity Herbs zou nooit meer verdwijnen!

Elena

Ik heb een makkelijke huid maar kreeg in de pubertijd en ook lang daarna altijd wel ergens een pukkeltje of puistje. Gelukkig heb ik van jongs af aan geleerd hoe belangrijk het is voor een natuurlijke dagcrème te kiezen en ben ik altijd voorzichtig geweest met het gebruik van make-up. Wel hield ik enorm van urenlang zonnen, wat een enorme belasting is voor je huid. Ik had vaak branderige ogen na het gebruik van make-up remover met synthetische ingrediënten. Ook de crèmes die ik gebruikte voor droge handen na het klussen hielpen niet, ongeacht hoeveel ik smeerde.  De producten van Purity Herbs waren een enorme ontdekking voor mij! Ik herinner mij nog als de dag van gisteren het stralende gezicht van mijn moeder toen ze zei “O Leentje ik ga je gezicht verzorgen want nu heb ik echt wat fantastisch ontdekt!” Mijn eerste producten kreeg ik van haar cadeau. Mijn huid ging er enorm op vooruit en ik genoot van de verzachtende crème op mijn gezicht en de frisse geur van de tonic. Ik ging persoonlijk ervaren dat jezelf verwennen met heerlijke producten goed doet voor zowel lichaam als geest en een uiting is van liefde voor jezelf!

Daniël

Ik had als kind al een moeilijke huid, was super gevoelig voor wasmiddel en bepaalde soorten stof. Had vaak jeuk en een geïrriteerde huid. Later kreeg ik heel veel last van een beschadigde huid na het scheren. Sommige momenten was mijn huid zo kapot- zelfs tot bloedens toe. Ik gebruikte al jaren een bekend, goedkoop merk in een blauwe pot met draaideksel maar dat deed niet veel goeds met mijn huid. Op een dag nam ik de dagcrème van Purity Herbs die Elena van haar moeder had gekregen. Het voelde zeer fijn en dus ging ik deze vaker gebruiken. Ik was verbaasd van het resultaat! Mijn huid herstelde volledig en werd sterk en gezond met nooit meer enige irritatie. Dus ging ik meer proberen. Ik heb jarenlang jeuk gehad over mijn gehele lichaam. Zelfs het nemen van een douche kon tot jeuk leiden aangezien kraanwater kalk en chloor bevat wat de huid uitdroogt en irriteert. Ik ben mijn lichaam elke week gaan insmeren met een Purity Herbs lichaamsolie of bodylotion en nu hoef ik dat niet eens meer zo vaak te doen. Mijn huid is er enorm op vooruit gegaan en ik zou nooit meer een ander merk willen.

We konden dit niet voor onszelf houden!

De passie werd zo groot dat we het intens verlangen kregen ook anderen er gelukkig mee te maken. Dit konden we niet meer voor onszelf houden. In Mei 2013 werden we uiteindelijk officieel importeur voor de Benelux!
We zijn elke dag blij met de keuze die we maakten!
Als ik ‘s ochtends voor de spiegel sta denk ik aan nog zoveel mensen die ook op hetzelfde pomppotje duwen, smeren en denken ‘wat is dit een supercrème’!
De vele positieve en dankbare reacties van Purity Herbs gebruikers maken ons elke dag gelukkig en we hopen dit werk nog lang te kunnen voortzetten en met nog veel meer dankbare klanten te kunnen delen.

 

Hoe Purity Herbs in IJsland ontstond

Purity Herbs Iceland werd opgericht in 1994 te Akureyri (IJsland).
Als hobby bedoeld, gedreven door hun passie voor de natuur, begonnen Asta Syrusdottir en André Raes met het maken van een kruidencrème tegen eczeem en psoriasis. Door de bijzonder positieve resultaten bij een jongen in de crèche waar Asta toen werkte, kregen ze de medewerking van de jongen zijn grootvader Böovar Jónsson, een apotheker uit Akureyri. Hij bood zijn faciliteiten aan en gaf zijn volledige steun in het oprichten van hun bedrijfje. Wegens de verbazingwekkende resultaten werd dit eerste product de “Wondercrème” genoemd en het is nog steeds één van de meest verkochte producten uit het assortiment. Alle producten worden nog steeds met de hand vervaardigd met dezelfde liefde als toen het ooit allemaal begon.

Jon en asta

De samenwerking met IJsland

Asta en Jon zijn onze vrienden! We zijn blij met hen te mogen samenwerking en beschouwen het als een voorrecht deze producten te kunnen verkopen aan onze klanten. We hebben alle 42 producten ruim op voorraad en heel wat producten ook in mini beschikbaar zodat je ze eerst kunt leren kennen.
We kunnen iedereen van harte aanraden meer over Purity Herbs te weten te komen en dezelfde liefde te ervaren voor de IJslandse natuur en Purity Herbs producten!

Klik hier voor een overzicht van alle producten.
Zoekt u een specifiek product voor een specifieke wens ? Klik dan hier