De crèmes zitten in een heel unieke verpakking!

De meeste van de crèmes uit het assortiment van Purity Herbs zitten in een wel heel unieke verpakking! Zelfs als je het deksel eraf hebt gedraaid, is het potje volledig dicht. Je kan dus onmogelijk met je handen bij de crème. Waarom is dit belangrijk en hoe werkt het? 

Dankzij het airless pompsysteem slechts een minimum aantal conserveringsmiddelen nodig

Huidverzorgingsproducten die water bevatten zijn gevoelig voor bacteriën en schimmelvorming. Als je met je vingers derhalve in een pot gaat om crème te nemen is het onvermijdelijk dat je er bacteriën in brengt en is de kans heel groot dat het product vervolgens bederft. 
Om de houdbaarheid te vergroten worden bij de meeste merken meerdere soorten conserveringsmiddelen tegelijk toegevoegd, in lage dosering. Zo verkleint men de kans op allergieën maar door de grote waaier aan diverse soorten is de kans op een allergie aan één van deze stoffen wel weer groter. Er zijn heel veel verschillende soorten bewaarmiddelen en bij sommige is de kans op allergische reacties en inwendige problemen behoorlijk groot. Parabenen bijvoorbeeld zijn hiervan het meest bekend. Lees hier welke conserveringsmiddelen je best kunt mijden.

Toch zijn bewaarstoffen een must in je huidverzorgingsproducten omdat ze een product beschermen tegen besmetting door bacteriën en schimmels. Als een product besmet raakt en je smeert het op je huid loop je kans op huidinfecties of acné. Best een uitdaging dus het product zo natuurlijk mogelijk te houden!

Doordat de makers van Purity Herbs deze natuurlijke crèmes in een luchtdichte verpakking doen, is slechts een minimum hoeveelheid bewaarmiddel nodig.

Welk bewaarsysteem wordt gebruikt in de producten van Purity Herbs?

Na vele jaren gebruik te hebben gemaakt van het Myavert systeem hebben we eindelijk een beter conserveermiddel gevonden, namelijk een combi van Dehydroacetic acid en benzyl alcohol (0,7% ). Dit systeem is biologisch afbreekbaar en geautoriseerd in biologische producten (Voldoet aan Ecocert- en COSMOS-normen, NaTrue-gecertificeerd en Soil Association-goedgekeurd).

  • Dehydroacetic acid ( natriumdehydroacetaat) is een organische verbinding die wordt geleverd in een geurloos wit kristallijn poeder. Dit bewaarsysteem is heel populair in natuurlijke producten. Deze stof is niet irriterend voor de huid en veroorzaakt geen allergieën. Dehydroacetic acid is veilig voor gebruik tot 0,6% en in de producten ( crèmes) van Purity Herbs zit ongeveer 0,03%.
  • Benzyl alcohol komt van nature voor in jasmijn, knoflook, appels, abrikozen en amandelen. Het heeft goede schimmelwerende en bacteriedodende eigenschappen.

We hebben ook citroenzuur en natriumcitraat vervangen door melkzuur en natriumlactaat. De reden hiervoor is de manier waarop citroenzuur wordt geproduceerd, het is gemaakt met biofermentatie waarbij aspergillus niger wordt gebruikt, ook wel bekend als zwarte schimmel, en hoewel het productieproces de aspergillus niger verwijdert, kunnen er sporen achterblijven. Sommige mensen zijn hier extreem gevoelig voor en kunnen zelfs in zulke microscopische doses allergische reacties vertonen. De melkzuur- en natriumlactaat wordt op dezelfde manier gebruikt als de citroenversie, als PH-regelaar.

Hoe lang zijn de producten houdbaar?

De crèmes zijn 2 jaar houdbaar en geopend ongeveer 1 jaar.
Let wel op: Er zijn 3 producten die wegens de dikte van de crème niet in het pomppotje kunnen, namelijk de Kamillecrème, de Viking Balm en het Kruidenmasker met Rozemarijn en Algen. Wilt u dit product zo lang mogelijk bewaren dan is het aan te raden een spatel te gebruiken om de crème uit de pot te halen. 

Hoe werkt het pomppotje?

Een pompje dat zich bovenaan op het potje bevindt, zuigt de dubbele bodem omhoog en er blijft totaal geen crème achter in het potje. En het is niet alleen zuinig in gebruik en hygiënisch, maar erg handig want op deze manier komt er ook geen crème onder je nagels!

Hoe krijg je de crème uit het potje? 

Duw op het pompje en de crème komt bovenaan uit het kleine gaatje tevoorschijn!

LET OP! Het kleine luchtgaatje onderaan niet afdekken.
Ga nooit zelf met een scherp voorwerp in het gaatje prikken want dan vervalt het recht op retourneren.
De potjes worden handmatig getest en zijn zelden stuk dus mocht je toch problemen ondervinden neem dan contact met ons op.

Bekijk de video over de verpakking

Meer informatie over de nadelen van conserveringsmiddelen kunt u lezen op de pagina Cosmetica zonder conserveringsmiddelen