Synthetische Ingrediënten

Zou u een hapje durven nemen van uw dagcrème?
Het motto van Purity Herbs is ” Wat je niet kunt eten mag je ook niet op je huid smeren”.
Want het overgrote deel van de synthetische ingrediënten die je door middel van je dagcrème als een dun laagje op je huid aanbrengt, komt ook in je bloedbaan en dus in je gehele lichaam terecht.

Verzorgingsproducten met synthetische ingrediënten

Het is niet onze bedoeling u bang te maken, maar waarom zou u uw ogen blijven sluiten voor nuttige en verhelderende informatie? Dankzij internet worden mensen zich juist bewust en gaan op zoek naar veilige producten die ook echt doen wat ze beloven.

Veel merken beloven heel wat goeds voor je huid maar bij nader onderzoek zijn het vaak leugens in potjes. Heel wat chemische ingrediënten blijken bijzonder schadelijk te zijn voor zowel je huid als je gezondheid in zijn totaliteit. Ze veroorzaken allergieën en tasten zonder dat je het merkt je gezondheid aan.

Vaak betaalt u veel geld voor dure reclamecampagnes en niet voor inhoud en kwaliteit!

Wat zijn de boosdoeners?

Minerale oliën

Minerale olie is afkomstig van aardolie en aangezien het goedkoop, geur- en kleurloos is zijn cosmeticaproducenten er gek op. Het wordt dan ook aan heel veel producten toegevoegd.

Minerale olie is op zichzelf niet giftig maar blijft als een laag op je huid liggen om vocht vast te houden. Het nadeel is dat deze verzadigde vetten (paraffine) je huid afsluiten en verstikken en de afvoer van gifstoffen die uit je lichaam weg willen, belemmert. Hierdoor ontstaat er kans op acné en vroegtijdige huidveroudering.
Het natuurlijke proces van je huid zal uiteindelijk minder goed gaan werken en op het moment dat je stopt met smeren zal je huid droger worden en raak je in een vicieuze cirkel en blijf je smeren. Er is zelfs een term voor namelijk “paraffineverslaving”. Het duurt ongeveer een maand om je huid te laten ontwennen.

Ook moet je weten dat er in minerale oliën op zich geen nuttige stoffen zitten zoals antioxidanten, vitamines of kalmerende stoffen dus als je een crème hebt die uitsluitend uit minerale olie bestaat mis je een belangrijk deel van een goede huidverzorging!

Je kunt deze minerale olie op de ingrediëntenlijst van je product terugvinden onder de naam Liquid Paraffin, Liquid Petrolatum, Parafin Oil, Paraffinum Liquidum, Petrolatum Liquid, Petroleum Oil, White Mineral Oil en White Oil. Ook Vaseline behoort tot dezelfde familie.

Synthetische conserveringsmiddelen

Synthetische conserveringsmiddelen zitten in bijna alle cosmetische producten. Ze kunnen onder andere allergische reacties veroorzaken en ons immuunsysteem verzwakken.
Voorbeelden zijn alle Parabenen en alles waar dus Paraben achter staat!
Lees meer

Synthetische geurstoffen (parfum)

Waarop beoordeelt u een product voordat u het aanschaft?
Prijs? Naamsbekendheid? Geur?
Veel mensen gaan inderdaad af op de geur zonder erbij stil te staan wat ze opsnuiven.
De synthetische geurstoffen worden zo gecombineerd, dat het lijkt alsof het product lekker ruikt, maar in werkelijkheid snuiven we een cocktail van gevaarlijke chemicaliën op. Er kunnen tot wel 4000 verschillende chemische ingrediënten gebruikt zijn, de meeste giftig, kankerverwekkend en schadelijk voor het centraal zenuwstelsel.
Lees meer

 

Download lijst met ingrediënten die je best kunt mijden

Krantenartikelen over dit onderwerp:

Kom op tegen kanker waarschuwt voor schadelijke stoffen in parfums

Waarom make-up schadelijker is dan je denkt
Reclame Nivea is te misleidend
Twee op de drie BB-crèmes slecht voor gezichtshuid