Geurstoffen of parfums

 

Er zijn honderden merken van geur en duizenden geuren beschikbaar tegenwoordig in de wereld rondom ons. Dagelijks gebruiken we gemiddeld 11x per dag een product waarin parfum zit. En gebruikte men vroeger etherische oliën uit bloemen om gevoelens te stimuleren en een aangename sfeer te creëren, natuurlijke ingrediënten zijn al lang geleden terzijde geschoven en vervangen door chemicaliën.

Rozenhoutolie in Purity Herbs producten

De boodschap van de reclamewereld is duidelijk: Door het gebruik van parfum verbeter je je stemming en vergroot je je (seksuele) aantrekkingskracht.

Maar voor velen is dit romantische beeld al lang verdwenen….

Parfum ligt onder vuur!
Blijkt dat een kwart van de Nederlandse bevolking in meer of mindere mate een allergische reactie op parfum heeft.

Dit uit zich in jeukende rode uitslag, soms met kleine blaasjes of pukkeltjes en komt vooral voor in de hals, decolleté en onder de oksels. Ook handeczeem wordt vaak gezien bij mensen met een allergie voor parfum door het veelvuldig gebruik van geparfumeerde handcrèmes en zepen.

Eens u een parfumallergie heeft, komt u er niet meer vanaf.

Naast allergieën tonen studies zoals dat van Professor Richard Sharpe, hoofdonderzoeker van de afdeling Menswetenschappen van het Medisch Adviescollege in Edinburgh (Schotland) aan dat deze giftige stoffen kanker, geboorteafwijkingen en aandoeningen van het centraal zenuwstelsel veroorzaken. Op de lange termijn kunnen ze uitgroeien tot meervoudige chemische overgevoeligheid, met symptomen als hoofdpijn, vermoeidheid en ademhalingsmoeilijkheden.
Hoewel nog vervolgonderzoek nodig is, werd zwangere vrouwen veiligheidshalve geadviseerd om met het oog op de gezondheid van hun baby parfums en geparfumeerde crèmes te vermijden.

Voldoende reden dus om over te stappen op ‘parfumvrije’ producten. Want hoe meer u van deze dagelijkse schadelijke stoffen uitschakelt, hoe beter!
Let altijd op de verpakking. Hierop wordt vermeldt: “ongeparfumeerd”, “parfumvrij”, “bevat geen parfum”, of in het Engels “fragrance-free.

Let wel op: parfumvrij op het etiket betekent nog niet dat het product achter het etiket veilig is. Veel merken halen puur de synthetische geurstoffen eruit maar barsten dan nog steeds van de conserveringsmiddelen of paraffine.

 

Purity Herbs producten bevatten GEEN synthetische geurstoffen maar zuivere essentiële oliën met bijzonder heilzame eigenschappen.