Wilt u ook die vervelende jeuk door insectenbeten stoppen?

geplaatst in: Blog | 0

Het is mij overkomen. Zo’n twee dagen geleden zat ik bij deze zomerse temperaturen gezellig lang buiten te genieten van een glaasje wijn en aangenaam bezoek. Ik had niet in de gaten dat er ook gasten in de tuin waren die ik niet had uitgenodigd.

mug

Daar kwam ik in de loop van de nacht achter, toen ik ineens enorme jeuk had op beide voeten. Ik zat helemaal onder de insectenbeten. Ik vermoed van een mug. Verstandelijk weet ik dat je in dat geval het beste NIET kan krabben, maar als je half slaapt en vreselijke jeuk hebt dan ga je dus WEL krabben en niet zo’n klein beetje, ik krabde steeds harder en harder.
Negeren was geen optie meer en ik had al gauw door dat ik zo onmogelijk verder zou slapen. Ik moest eerst die vervelende jeuk stoppen en vroeg mijn man: ”Daniel heb jij de Viking Balm op je nachtkastje staan?” Ik wist dat hij een aantal avonden zijn voeten had ingesmeerd omdat hij een paar kloofjes had op zijn hielen”. Er kwam een “nee” als antwoord.

Jammer… Er zat niks anders op dan zelf helemaal naar de badkamer te lopen en de Viking Balm op te halen. Ik smeerde vol hoop en vertrouwen de zalf erop en ging rustig liggen. Ik besloot de klok in de gaten te houden en er een blog over te schrijven hoe snel het hielp.

De Viking Balm nam de jeuk weg

jeuk door insectenbeten stoppen
Jeuk d

Zeven minuten laten was de jeuk dusdanig gekalmeerd dat ik jubelde en voor de zoveelste keer in mijn leven dankbaar was voor Purity Herbs! Ondertussen ben ik nog een dag verder en heb ik door dat ik allergisch reageer, en overal echt grote zwellingen heb.

De bulten zijn jammer genoeg  niet snel weg, het schijnt dat je lichaam ongeveer een week nodig heeft om dit voor mekaar te krijgen. Ik kan de jeuk onder controle houden door het smeren met de Viking Balm af en toe te herhalen. Ik vroeg me af wat mensen doen die geen Viking Balm in huis hebben en vroeg het aan google. Hoe stop je jeuk bij insectenbeten op grootmoeder’s manier?


Jeuk door insectenbeten stoppen- Middeltjes die helpen

Er zijn heel wat middeltjes die de jeuk door insectenbeten stoppen!
1. IJs schijnt goed te helpen doordat de plek gevoelloos wordt. Mentholzalf, tandpasta met munt of etherische olie van munt werkt ook verkoelend en kalmerend.
2. Alcohol op de beet deppen – Het gaat hier om pure alcohol die je kan kopen bij de apotheek.
3. Tea Tree olie is een geneeskrachtig wondermiddeltje als het erop aankomt jeuk door een insectenbeet te verzachten. Deze olie helpt ook om infectie te voorkomen.
4. Leg een schijfje citroen op elke insectenbeet. Het natuurlijke zuur zal de jeuk van de insectenbeet verminderen, evenals de kans op infecties.
5. Lavendel voorkomt dat je nog meer gestoken wordt, want insecten zoals muggen houden echt niet van Lavendelgeur!

Er komt bijna geen eind aan de lijst met middeltjes want verder lees je over het gebruik van zout, azijn, aloë vera en zelfs een bananenschil zou een anti-jeuk werking hebben!
Na dit gelezen te hebben begreep ik nog veel beter waarom de Viking Balm zo snel verlichting bood!

Waarom de Viking Balm zo goed helpt bij jeuk door een insectenbeet.

Viking Balm Purity Herbs
Viking Balm – Hoort thuis in elke huisapotheek!

1. Bevat Menthol
2. Bevat pure alcohol
3. Bevat Tea Tree olie
4. Bevat Citroengras, helpt bij jeuk en voorkomt meer insectenbeten.
5. Bevat Lavendel 

Verder bevat deze geneeskrachtige zalf:
– kruiden zoals IJslands Mos en Duizendblad die ontsmettend werken. 
– Kamillesoorten die bekend staan om hun kalmerende en huidherstellende werking.
– Amandelolie en Bijenwas die heel geschikt zijn voor de gevoelige en misschien reeds opengekrabde huid. 

Dus als je het mij vraagt kies ik voor de Viking Balm want dat zijn heel wat middeltjes in één zalf! Hier lees je er meer over

Zeg maar dag tegen de jeuk van je insectenbeet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *