Hoe vind ik de beste handcrème?

Onze handen zijn kostbaar maar hebben te lijden onder de inwerking van schoonmaakmiddelen. Een gezonde huid heeft een vetlaagje dat je beschermt tegen bacteriën en virussen van buitenaf. In veel reinigingsmiddelen zitten oplosmiddelen en zeep verwerkt die de huid irriteren en ontvetten. Kom je veel in aanraking met irriterende stoffen, dan beschadig je de huid en is je beschermlaagje weg. Je handen voelen droog aan, of erger nog, je krijgt irritatie of een huidallergie. Toch wil je dat je handen er netjes en vooral verzorgd uitzien, en prettig en zacht aanvoelen. Dus ga je zo vaak mogelijk smeren met een handcrème.

Hoe weet je welke handcrème goed is?

Er zijn heel wat merken op de markt en de prijzen lopen nogal uiteen.
Hoe weet je welke handcrème echt werkt?
Op basis waarvan maak je een keuze? Als de crème zacht aanvoelt? Niet plakkerig is maar goed wordt opgenomen door je huid? Een lekker geurtje heeft? Of laat je je puur door de prijs leiden?
De kans dat je een waardeloze handcrème koopt die barst van de allergenen zoals parfum, bewaarmiddelen en huid uitdrogende minerale olie zoals vaseline is bijzonder groot!

Laat je niet misleiden!

Aangezien steeds meer mensen zich bewust worden van een aantal “schadelijke stoffen” komen veel cosmeticabedrijven nu ook met hun eigen natuurlijke lijn.  Maar zijn deze producten wel zo natuurlijk als men ons wil laten geloven?
Om jullie een idee te geven van de ingrediënten heb ik een handcrème van een zeer bekend merk wat nader beschouwd en deel ik deze info met jullie.

Analyse van een niet-natuurlijke handcrème

handcreme

Op de verpakking staat in grote letters:
geen parabenen- geen kleurstoffen- geen minerale oliën- geen siliconen

Dit lijkt een goede handcrème, maar merk op welke ingrediënten erin zitten:

Sodium Carbomer: Dit is een synthetisch verdikkingsmiddel in crèmes, tandpasta, oogmake-up en badproducten. Het kan oogirritaties veroorzaken.
Methylisothiazolinone: Een conserveermiddel dat contactallergie kan veroorzaken. Dermatologen zouden dit    stofje het liefst uit alle cosmetica zien verdwijnen.
Phenoxyethanol: Een conserveermiddel dat allergie kan veroorzaken, afkomstig van Phenol wat zeer giftig is en afkomstig is uit Coal Tar wat kankerverwekkend zou zijn.
Parfum: De synthetische geurstoffen worden zo gecombineerd, dat het lijkt alsof het product lekker ruikt, maar in werkelijkheid zijn het stuk voor stuk gevaarlijke chemicaliën!
Benzyl Alcohol (Ook wel Benzyl Benzoate genoemd). Dit is een oplosmiddel en conserveringsmiddel. Het is een afvalproduct van petroleum en coal tar en behoorlijk ongezond.
Butylphenyl Methylpropional: Een geurstof die vaak tot allergische reacties lijdt.

Conclusie van dit onderzoek:

Ook al heeft dit merk een aantal boosdoeners geschrapt, wat in dit product ontbreekt zijn de actieve verzorgende elementen. Op Arganolie na, is er niks in te vinden wat je huid zal herstellen. De crème zal vast heerlijk ruiken door alle geurstoffen, maar als je echt je handen wilt verzorgen, heb je toch echt wat meer verzorgende ingrediënten nodig. Bent u na het lezen ook benieuwd naar de ingrediënten in de handcrème van Purity Herbs?

De ingrediënten in de handcrème van Purity Herbs

  • De basis bestaat uit kostbare plantaardige oliën

Zoete Amandelolie, Jojobaolie, Zuivere Bijenwas, Sheaboter, Tarwekiemolie, Goudsbloemolie, verrijkt met huidherstellende squalaan.

  • Bevat bijzondere IJslandse kruiden

Reukloze Kamille: Herstellend, kalmerend bij jeuk en een geïrriteerde huid.
Karwij: Verbetert de conditie van de huid en werkt antiseptisch bij wonden.
Lavendel: Werkt ontsmettend en wondhelend.
Wilde Kamille: Ontstekingsremmend en wondhelend.
Zilverschoon: Verzachtend en huid reinigend. Geneest wonden en werkt bloedstelpend.
Wondklaver: De naam zegt het al: Men kan er wonden mee behandelen.
Witte Dovenetel: Verbetert de huidstructuur en aangeraden bij nagelontstekingen.

  • Bevat waardevolle etherische oliën

Citroen: Werkt ontsmettend, helend en zuiverend voor je huid en de hoeveelheid Vitamine C voorkomt dat het collageen in je huid wordt afgebroken.
Lavendel: Bevordert het genezingsproces van de huid als deze beschadigd is en is ideaal voor de gevoelige en geïrriteerde huid.
Roomse Kamille: Heeft een kalmerende uitwerking op de huid.

Wilt u zelf ervaren hoe dit voelt? Vraag dan een gratis tester aan via het contactformulier of
bestel de crème meteen online.

 

Meer artikelen die u hierover kunt lezen zijn:
Plantaardige oliën
IJslandse kruiden
Etherische olie