Waar moet een goede dagcrème aan voldoen?

Hoe bepaal je wat een goede dagcrème is? Kies goede dagcreme
je het merk dat je vriendinnen fijn vinden? Welke in de aanbieding is en het beste past bij je budget? Of kies je voor het product waar de meeste reclame voor wordt gemaakt en ga je ervan uit dat dit dan wel een goed product zal zijn?
De kans dat je dan een leugen in een potje koopt is behoorlijk groot! Cosmeticafabrikanten misleiden je met mooie beloftes en opschriften zoals “dermatologisch getest”, “parabenenvrij” en “zonder parfum”, maar dit betekent niet veel. De beste manier om een goede keuze te maken, is zelf  te gaan kijken wat er op de ingrediëntenlijst staat! Vraag je af: Welke stoffen zijn juist schadelijk en moet ik vermijden? En wat in dit product zal mijn huid voeden, hydrateren en jong houden?”

Te vermijden ingrediënten in je dagcrème

De crème mag geen enkel allergeen of kankerverwekkende stof bevatten. Een allergeen is een stof waar een grote groep mensen allergisch op reageren. Bekende allergenen zijn parfum en conserveringsmiddelen en bij deze laatste groep zijn de parabenen het bekendst. Ook al ben je nog niet allergisch, wacht niet tot het zover is. Er wordt onherstelbare schade aan je huid aangericht wanneer je -niets beseffend- doorgaat met het gebruik van deze ingrediënten! Ook minerale oliën leiden tot vroegtijdige huidveroudering, huidirritaties en problemen zoals puistjes.

Hoe herken je deze ingrediënten? Hum dat is niet zo makkelijk. Je kunt de lijst onderaan deze pagina uitprinten en uit het hoofd leren. Dat zou ik je niet aanraden… Je kunt hem meenemen naar de winkel en elk potje vergelijken. Ook dat is een hele klus.
Ik geef je heel snel een aantal tips waardoor er al heel wat merken af zullen vallen.

Vijf tips waar je best kan op letten als je een goede dagcrème wilt!

producten natuurlijke gezichtsverzorgingTip 1. Koop geen potjes crème die open zijn

Een pot witte crème is meestal gewoon een potje ‘vet’ en niet meer dan een paar euro waard. Het product lijkt uiterlijk wel te helpen als je een droge huid hebt, maar zal niet echt bijdragen tot huidverbetering.
Producten die blootgesteld worden aan lucht en licht bevatten meestal niet veel werkzame stoffen zoals antioxidanten die huidveroudering voorkomen want dan zou de crème bruin worden.
Om te voorkomen dat de crème bederft, barst het product van de conserveringsmiddelen! Bekende soorten zijn Parabenen en alles wat op Paraben eindigt, Methylisothiazlinone, Formaldehyde, Sodium Hydroxide en Phenoxyethanol.
Kies voor dichte tubes of nog beter een “airless verpakking

Tip 2. Vermijd crèmes met parfum

Je herkent het in de ingrediëntenlijst onder het woord: “Parfum” of “Fragrance”
Bij natuurlijke producten staat vaak een verwijzing in de vorm van een * dat het om natuurlijke geurstoffen gaat.
Deze zijn onschadelijk tenzij je een extreme allergie hiervoor hebt.

Tip 3. Vermijd crèmes met alcohol

De minder goede soorten die voorkomen in cosmetica zijn: Alcohol Denat, Ethanol, Ethyl Alcohol, Methanol, Benzyl Alcohol en Isopropyl Alcohol. Afhankelijk waar dit ingrediënt in de lijst staat zal het product een hoge of zeer lage concentratie bevatten, dus hoe later in de lijst hoe beter. Je hoeft je er dan niet veel zorgen om te maken, mits het product uiteraard ook goede ingrediënten bevat!

Tip 4. Vermijd producten met minerale olie

Ze sluiten je huid af, je huid wordt droog en raakt verslaafd aan dit ingrediënt.
Je kunt deze minerale olie op de ingrediëntenlijst van je product terugvinden onder de naam:
Liquid Paraffin, Liquid Petrolatum, Parafin Oil, Paraffinum Liquidum, Petrolatum Liquid, Petroleum Oil, White Mineral Oil en White Oil. Ook Vaseline behoort tot dezelfde familie.

Tip 5. Kies een dagcrème met ingrediënten die ook echt wat doen voor je huid!

Heel vaak heet een cosmeticamerk een mooi verhaal rond één bepaald ingrediënt in een dagcrème. Wat er allemaal aan schadelijke ingrediënten aan toegevoegd is om het potje vol te maken wordt niet over gesproken.
Enkel een verhaal over één of ander megastofje wat je huid er 10 jaar jonger uit laat zien.
Laat je niet misleiden! Kies voor een dagcrème die als basis al uit natuurlijke ingrediënten bestaat!

De beste ingrediënten voor in je dagcrème

De crème moet actieve, voedende ingrediënten bevatten die ook echt in de diepere huidlagen doordringen en daar hun herstellende werk kunnen doen.

  • Plantaardige oliën bijvoorbeeld zijn oliën geperst uit zaden, pitten en vruchten. Ze bevatten vetzuren, vitamines en mineralen die je huid doen stralen! Ze zijn rijk aan antioxidanten die huidveroudering tegengaan.
  • Kruiden uit de natuur worden al eeuwen gebruikt voor het verzorgen van de huid en zijn bijzonder heilzaam bij diverse huidproblemen! Sommige kruiden zijn schimmelwerend, antibacteriëel, kalmerend, ontsmettend en ontgiftend.
  • Bijzondere ingrediënten uit de natuur zoals Squalane stimuleren de celvernieuwing en versoepelen de huid.
  • Etherische olie staat al eeuwen bekend om zijn medicinale werking en sommige olien zijn wondhelend, verstevigend en verzachtend.

beste ingrediënten in je dagcrème

 

Op zoek naar een goede dagcrème die aan bovenstaande criteria voldoet?
Bekijk het assortiment van Purity Herbs op de pagina natuurlijke gezichtsverzorging
Heb je zelf een tip of fijne ervaring met deze dagcrème? Deel deze dan hieronder!