Hoe moet ik mijn gezicht met natuurlijke producten verzorgen?

Het is fijn te horen dat reeds veel mensen hun gezicht met natuurlijke producten verzorgen en het assortiment in hun badkamerkastje uitbreiden… maar moet je eerst een crème opdoen en daarna het serum of andersom?  En wanneer moet dan het masker?

Voor wie het overweegt zijn dagelijkse verzorging te optimaliseren, hier even een overzicht in welke volgorde je alles het beste kunt gebruiken.

In welke volgorde kan ik best de gezichtsverzorging producten gebruiken?

Gezicht met natuurlijke producten verzorgen

1. Reinigen

Belangrijk is altijd eerst je huid te reinigen met een reinigingsmelk. Ook al gebruik je geen make-up, afvalstoffen verlaten je lichaam voor een groot deel via de huid.  Het is heel belangrijk deze weg te halen, zodat de verzorgende crème optimaal kan worden opgenomen.

2. Exfoliëren

Eén à twee keer per week grondig reinigen door te exfoliëren. Deze stap zorgt ervoor dat dode huidcellen (onzichtbaar voor het blote oog) verdwijnen.  Zo stimuleer je bovendien de celvernieuwing en krijgt je huid een frissere uitstraling!

3. Tonic

Gebruik vervolgens een tonic. Veel mensen slaan deze stap over omdat ze denken dat het niet belangrijk is, maar niets is minder waar. Tonic zorgt ervoor dat de laatste make-up restjes verwijderd worden. Een tonic is waterig en zorgt dat de poriën heel goed schoon worden en op deze manier voorkom je puistjes! Het werkt ontsmettend en bovendien heerlijk verfrissend. Vermijd hierbij wel de gevoelige huid rondom je ogen! Zo ben je helemaal klaar voor de volgende stap.

4. Serum

Een supermix aan huidverzorgende stoffen in de vorm van serum natuurlijke gezichtsverzorgingeen serum. Een serum staat erom bekend dat het dezelfde actieve werkzame stoffen bevat als de crème, maar dan geconcentreerder. Een waardevolle olië is Tumanu die de unieke capaciteit heeft om nieuw weefsel te formeren waardoor het serum rimpelherstellend werkt. Je kunt een serum zowel ”s ochtends als ”s avonds gebruiken, direct op de gereinigde huid. Je hebt maar enkele druppels nodig en je doet met een flesje heel wat maanden… Deze olie wordt geheel door de huid opgenomen tot in de diepere lagen.

5. Masker

Wekelijks wordt aangeraden een masker aan te brengen. Ik kan me nog herinneren dat ik dit ooit met groene klei deed. Dan liepen mijn zus en ik door het huis als twee groene monsters. We vonden het leuk iets extra’s voor onze huid te doen. Tegenwoordig wordt zowat alles geplet en op het gezicht gesmeerd: aardbeien met yoghurt, avocado, banaan en zelfs wortel moet eraan geloven.
Wil je het wat professioneler  aanpakken, kies dan voor een masker met algen.
Waarom algen? Algen staan erom bekend het natuurlijke regeneratieproces van de huid te stimuleren waardoor dus veel sneller nieuw weefsel en gezonde huid ontstaat.

6. Dagcrème

Dan zijn we nu aanbeland bij de stap waar veel mensen mee beginnen en eindigen tegelijk: Het aanbrengen van een verzorgende crème, of ik hoor steeds vaker het woord “moisterizer“.

Onze huid heeft behoefte aan verzorging en vocht. Waarom? Onze huid wordt gedurende de dag blootgesteld aan allerlei factoren die schade kunnen veroorzaken zoals wind, zon, uitlaatgassen, warmte en koude. Appel uitgedroogd zoals droge huidEen dagcrème beschermt je tegen al deze factoren en herstelt de veroorzaakte schade. De natuurlijke ingrediënten stimuleren de celvernieuwing waardoor je minder rimpeltjes en lijntjes krijgt. Als je huid strak aanvoelt, is de kans groot dat ze smeekt om een heerlijk vochtinbrengend en voedend product.
Kies voor een crème die past bij jouw huidtype en kijk naar de behoeften van je  huid op dit moment. Zelf gebruik ik bij koude temperaturen in de winter een wat rijkere dagcrème (zoals de Rose Wonder) en in de lente en zomer geniet ik meer van de verfrissende Ocean Wonder. Soms is het ook gewoon een kwestie van uitproberen wat voor jouw huid goed werkt en waar je jezelf het prettigst bij voelt. Koop eerst een mini product of vraag een gratis tester aan.

Te druk voor al deze stappen?

Schrik niet van deze lange lijst. Heb je een drukke baan en slechts heel even tijd voor je verzorging? Kies dan voor stap 1, 3  en 6 en geniet van de andere producten op een rustig momentje wanneer je wat tijd neemt voor jezelf.
Geloof me, het zal niet alleen je lichaam, maar ook je geest goed doen jezelf te verwennen!

 

Bekijk het assortiment van Purity Herbs op de pagina natuurlijke gezichtsverzorging
Heb je zelf een tip, opmerking of ervaring met natuurlijke gezichtsverzorging? Deel deze dan hieronder!

 

Meer artikelen die u hier over kunt lezen zijn:
Waarom-moet-ik-mijn-huid-reinigen
Natuurlijke peeling