Je huid verzorgen in de lente

O wat hou ik van de lente, de dagen die langer worden, het frisse groen in de natuur en een schitterende bos tulpen in je huis. Mutsen en handschoenen worden gewassen en de winterjas gaat de kast in. De zon die weer warmte geeft en voor het eerst lekker onderuit in de lounge. Ik heb ook altijd een boost om beter voor mijn lichaam te zorgen en behoefte aan frisse producten en wat extra zorg voor mijn huid. Hoe kan je je huid het best verzorgen in de lente? En waar kan je nog meer op letten om er fris en stralend uit te zien?

Huidverzorgingstips voor de lente

1. Reinigen

Helaas slaan veel mensen deze stap in hun huidverzorging over maar je huid reinigen is belangrijk en voelt o zo heerlijk aan!
Elke dag wordt je huid namelijk aan vuil blootgesteld. Denk maar aan uitlaatgassen, zonlicht, airconditioning, of chemische ingrediënten die je op je haar aanbrengt, vervolgens op je kussensloop achterblijven en waar je met je gezicht op ligt. Je lichaam ontdoet zich ook van afvalstoffen via de huid.

Reinigen met water lijkt voldoende maar een reinigingsmelk opent de poriën en haalt alle afvalstoffen echt goed weg. Met een reinigingstonic sluit je deze poriën weer en is je huid helemaal ‘clean’ en klaar voor het optimaal opnemen van de dag- of nachtcrème.

Wanneer: Zeker ’s avonds maar als je het nog beter wilt doen ook ‘s ochtends.

2. Verfris je huid door te scrubben

Na de winter kan je huid er dof uitzien. Dat komt omdat de buitenste laag van je huid uit dode huidcellen bestaat. Door het inwrijven van je huid met een scrubgel haal je deze dode huidcellen weg en krijgt je huid een frisse, mooie en gezonde look. De huid gaat aan het werk om deze verwijderde laag opnieuw te vervangen. Zo stimuleer je de aanmaak van nieuwe huidcellen en kunnen de verzorgingsproducten die je er vervolgens op aanbrengt dieper in de huid doordringen.

Gebruik wel verschillende scrubproducten voor je gezicht en voor je lichaam. Een scrub voor het gezicht is veel fijner van structuur en wordt ook wel exfoliëren genoemd. 

Zet je exfoliating gel en lichaamsscrub bij de douche, dan vergeet je het niet en het naspoelen is ook een stuk makkelijker. 

Wanneer? Doe dit 2x per week als je een vette huid hebt en 2x per maand als je een droge huid hebt.

lente

 

3. Kies eens een andere dagcrème

Misschien ben je zo blij met je dagcrème dat je niet durft over te stappen naar een andere. Maar dat is toch een aanrader. Elke crème bevat andere huidverzorgende ingrediënten en net zoals het belangrijk is met voeding af te wisselen is het goed je huid af en toe eens wat nieuws aan te bieden. Ik heb in de lente altijd zin in de Ocean Wonder, dan ruik ik in gedachten de frisse zeelucht, zie ik de golven die breken op het strand en denk ik terug aan onze vakantie in IJsland. De ochtend aan de fjord en de algen daar in het water.

4. Geef je ogen extra aandacht door het gebruik van een oogcrème.

Van zodra de zon wat feller wordt hebben we de neiging met onze ogen te gaan knijpen. Misschien heb je je zonnebril nog niet bij de hand en denk je ‘het kan wel zonder’ maar veel knijpen met de ogen stimuleert de rimpelvorming. De oogcrème bevat ingrediënten die ideaal zijn om deze gevoelige huid te beschermen.

5. Verzorg je voeten

Na maandenlang gesloten schoenen dragen is het tijd je voeten weer wat extra aandacht te geven. Maak een afspraak met een pedicure en laat je voeten goed verzorgen. Hou je voeten zacht en voorkom eeltvorming door ze te verwennen met een voetenbadje met heerlijk voetzout en een lekkere voetcrème.

6. Zorg voor voldoende nachtrust

Nachtrust is goed voor je algehele lichamelijke conditie maar ook voor je huid is het belangrijk voldoende rust te nemen. Niet voor niets spreekt men van een “beauty sleep” Je wordt er dus echt mooier van!

7. Drink voldoende water

In de lente willen veel mensen detoxen. Maar eigenlijk is je lichaam de gehele dag door bezig met zuiveren en het is dus heel belangrijk voldoende water te drinken. Ook je spijsvertering heeft behoefte aan vocht om optimaal te werken. Dit zal je vast wel terug zien in de conditie van je huid want het is algemeen bekend dat vele huidproblemen verband houden met de werking van de darmen. Dus wij adviseren je om 8 glazen per dag te drinken, liefst water of thee.

glas water

8. Let op je voeding!

In de lente heb ik altijd extra zin in fris voedsel. Groenten en fruit boordevol vitamines en mineralen. Want wat je eet heeft effect op je huid en door gezond te eten kan je je huid laten stralen! Let dus op je voedingspatroon en vermijd verzadigde vetten en suiker.

9. Ga heerlijk naar buiten en beweeg.

Geniet van de frisse lucht en de rust van de natuur. Hou van jezelf en laat dit zien in de manier waarop je aandacht hebt voor je lichaam en je huid.

Producten kopen in een voordelige set?

Klik hier voor onze lenteaanbieding.

Wil je toch even overleggen welke producten het best bij jou passen? Neem dan contact op via het contactformulier, telefoon of app. Wij antwoorden snel en hopen je te helpen bij jouw zoektocht naar de ideale verzorging.