Myvatn de ‘Blue Lagoon’ van het Noorden

Myvatn is minder bekend dan The Blue lagoon, een zeer geliefd plekje voor wie IJsland bezoekt. Deze magische plek ligt vlakbij het vliegveld Keflavik en staat voor veel toeristen op nummer 1 van plekken die ze willen bezoeken. Heerlijk ontspannen in de geothermische baden. Maar helaas ook steeds meer toeristen…

Als je een adembenemend stuk natuur met te veel anderen moet delen, gaat de magie en rust een stuk verloren. Je kan dus beter een auto huren en de wondermooie tocht naar het Noorden maken voor een onvergetelijk bezoek aan het Nature Bath van Myvatn.

Myvatn nature bath

Het Myvatn Nature Bath ging open in 2004 en biedt alles wat The Blue Lagoon heeft maar is minder druk en goedkoper. De hele rit door dit indrukwekkende natuurgebied is al om stil van te worden! Te midden van dit vulkanische landschap met kraters en bubbelende zwavelplassen vind je deze oase met heerlijk warm water dat van 2500 m diepte uit de grond komt!
Ontspannen in het prachtige lichtblauwe warme water… Met ook nog eens een adembenemend uitzicht … Je kijkt namelijk op de met sneeuw bedekte vulkanische kraters van deze Myvatn streek! Dit is genieten op het hoogste niveau!

Myvatn

De mineralen in thermaal water en de uitwerking op je huid

Het thermaal water dat zo diep uit de aarde komt is zuiver, niet blootgesteld aan bacteriën en vervuiling. Het voelt bijzonder zacht aan op je huid en is rijk aan zwavel ( sulfer) wat ontgiftend werkt. Het water zit ook boordevol andere mineralen zoals calcium, natrium, ijzer en magnesium die een gunstige uitwerking hebben op de huid en huidproblemen. Omdat het lichaam zelf geen mineralen kan aanmaken en er in de huidige voeding niet voldoende mineralen aanwezig zijn, is het positief ze op deze manier aan je lichaam aan te bieden. Je huid zal er sterk en stralend van worden.

Myvatn lagune

Wanneer de buitentemperatuur daalt, is het nog heerlijker vertoeven in dit bad waarvan de temperatuur tussen de 36 en 40 graden ligt! Je waadt door het bad op zoek naar de bron waar het water nog warmer de grond uit komt! Je houdt de klok aan de muur in de gaten en op momenten als deze zou je echt wensen dat de tijd stil stond!

Myvatn nature bath

 

Natuurlijke verzorgingsproducten uit Myvatn

Purity herbs heeft in samenwerking met Myvatn Nature Bath drie producten ontwikkeld. Deze producten bevatten geothermisch water en kruiden uit het gebied rond Myvatn. Niet alleen het water maar ook de kruiden uit deze vulkanische streek staan er om bekend een heilzame werking te hebben op de huid! Duizendblad, IJslands mos, Wilde Kamille, Driekleurig viooltje, Kamille en Mirre werken verzachtend en helend voor de huid.

Myvatn crème
Myvatn Bodylotion
Myvatn Body Olie