Eindelijk winter in IJsland

In dit blog even geen info over de natuurlijke verzorgingsproducten maar wel over de weersomstandigheden in IJsland.
Want eindelijk is IJsland zoals we het ons voorstellen: wit, koud en ijzig. De dagen worden steeds korter en dadelijk in hartje winter, de maanden december en januari zal er gemiddeld slecht 5 uur daglicht zijn. 
Voor wie houdt van sneeuw, ruige natuur, frisse lucht, kaarslicht en gezelligheid dus een heerlijk land om ook in de winter te bezoeken!

 

Is IJsland een koud land om te bezoeken?

Dat valt op zich wel mee. Meestal schommelt de temperatuur zo rond het vriespunt, maar ligt de gevoelstemperatuur een stuk lager doordat er regelmatig veel wind staat.
Wat mij zo verwonderde toen ik in IJsland was, is dat het in de huizen overal zo waanzinnig lekker warm is. Voor een koukleum als ik een ware verwennerij!
Dat is heel makkelijk te verklaren: De huizen worden verwarmd met water uit natuurlijke hete bronnen. Niks aardgas, niks elektra rekening dus. Het hete water komt gratis binnen en dan maakt het helemaal niks uit dat je de kachel aan hebt terwijl de deur open staat.winter IJsland

De winter in IJsland is betoverend mooi!

Als kind zat ik toen het sneeuwde al uren naar buiten te staren. Dan volgde ik een vlokje tot het bleef hangen op het raam en vervolgens verdween. Hoe groter de vlokken, hoe groter de opwinding van binnen in mij. Sneeuw is iets wat mij altijd al heeft gefascineerd. Hoe binnen een paar uur tijd de hele wereld omgetoverd kan zijn en er magisch uit ziet.
De droefheid was groot als het ging dooien en ineens alles weer somber groen was.
Nu ik dit alles overdenk vraag ik me eigenlijk af waarom ik niet in IJsland woon… Ik zou het licht missen, de warme zonnestralen in de zomer. Ik hou ontzettend van de warmte op mijn huid. Dus toch maar ons eigen Nederlandje met de mooie stranden. Het is de kunst de schoonheid in je eigen land te zien, elke dag opnieuw. Ik stel me dan voor dat ik een toerist ben die uit een druk bevolkt deel van de wereld hier op vakantie komt en niet uitgekeken raakt op de uitgestrekte polders van Zeeland. En als ik in IJsland zou wonen, dan zou ik er niet meer op vakantie kunnen…

Wil je meer weten over de kracht van de IJslandse natuur?
Lees dan verder op deze pagina IJslandse kruiden