Haaienleverolie

Wat is er zo bijzonder aan haaienleverolie?

Haaienleverolie bestaat voor 80% uit squaleen, een stof die van nature in ons lichaam voorkomt maar op een bepaald moment verdwijnt waardoor onze huid verouderd. Deze olie is tevens rijk aan vitamine A,D,en E en wordt in twee producten van Purity Herbs verwerkt omwille van zijn bijzondere huidherstellende werking.

Van oudsher werd er in Japan veel vis gegeten en het was dan ook een Japanse chemicus Dr. Mitsumaro Tsjujimoto, gespecialiseerd in oliën en vetten, die in 1906  het geheim achter de haaienleverolie wetenschappelijk openbaarde. Hij ontdekte dat een specifieke stof in de leverolie verantwoordelijk is voor de geneeskrachtige werking. Hij noemde deze stof ‘Squaleen’. De grote hoeveelheid squaleen waarover deze vissen beschikken wordt beschouwd als een belangrijke factor bij hun vermogen om op grote dieptes, waar in de zee heel weinig zuurstof aanwezig is, te overleven.
Haaien worden ook heel oud en sterven zelden door ziekte. Onderzoek wijst uit dat “alkylglycerol” een bestanddeel in haaienleverolie de witte bloedcellen beschermt en hierdoor wordt het immuunsysteem versterkt.

Eigenschappen van haaienleverolie

  • Werkt ontgiftend
  • Bevordert zuurstoftransport naar de cellen
  • Heeft een gunstige invloed op de gezondheid
  • Stimuleert het afweersysteem 
  • Beschermt gezonde cellen

 

Welke producten van Purity Herbs bevatten haaienleverolie?

 

haaienleverolie

 

Ocean Wonder

Haaiencrème

Wat is het verschil tussen Squaleen en Squalaan?

Het gaat om hetzelfde ingrediënt: Squaleen is de zuivere vorm die in de natuur voorkomt. Squalaan is de bewerkte en stabielere vorm die nodig is om te kunnen verwerken in huidverzorgingsproducten.

Zijn haaien met uitsterven bedreigd?

Dat klopt, helaas zijn er heel wat haaien met uitsterven bedreigd.
De haaienleverolie die in de producten van Purity Herbs wordt verwerkt is afkomstig van de Black Dogfish. Onderzoekteams houden nauwkeurig in de gaten hoe het met de haaienpopulatie gesteld is en bij de Black Dogfish is dit nog ruim voldoende. Op de website www.sharkwater.com kunt u dit nalezen.

Hoe worden deze haaien gevangen?

De vissen zijn afkomstig uit bijvangst.
Bijvangst zijn dieren die ongewild gevangen worden in visnetten, soorten die de vissers niet van plan waren te vangen.

Wij werken momenteel hard aan de vernieuwing van deze producten zodat we de haaienleverolie kunnen vervangen door een ander gelijkwaardig ingrediënt!

 

Lees ook het artikel Wat is Squalaan?