Haaienleverolie

Haaienleverolie bestaat voor 80% uit squaleen, een stof die van nature in ons lichaam voorkomt maar op een bepaald moment verdwijnt waardoor onze huid verouderd. Deze olie is tevens rijk aan vitamine A,D,en E en wordt in twee producten van Purity Herbs verwerkt omwille van zijn bijzondere huidherstellende werking.
haaienleverolie bevat squalane
Van oudsher werd er in Japan veel vis gegeten en het was dan ook een Japanse chemicus Dr. Mitsumaro Tsjujimoto, gespecialiseerd in oliën en vetten, die in 1906  het geheim achter de haaienleverolie wetenschappelijk openbaarde. Hij ontdekte dat een specifieke stof in de leverolie verantwoordelijk is voor de geneeskrachtige werking. Hij noemde deze stof ‘Squaleen’.

De grote hoeveelheid squaleen waarover deze vissen beschikken wordt beschouwd als een belangrijke factor bij hun vermogen om op grote dieptes, waar in de zee heel weinig zuurstof aanwezig is, te overleven. 

Laboratoriumonderzoeken hebben bevestigd dat de olie:

  • Ontgiftend werkt
  • Zuurstoftransport naar de cellen bevordert
  • Een gunstige invloed op de gezondheid heeft
  • Het afweersysteem stimuleert
  • Gezonde cellen beschermt

Haaien worden ook heel oud en sterven zelden door ziekte. Onderzoek wijst uit dat “alkylglycerol” een bestanddeel in haaienleverolie de witte bloedcellen beschermt en hierdoor wordt het immuunsysteem versterkt.

Welke producten van Purity Herbs bevatten haaienleverolie?

Ocean Wonder

Haaiencrème

 

Wat is het verschil tussen Squaleen en Squalaan?

Het gaat om hetzelfde ingrediënt: Squaleen is de zuivere vorm die in de natuur voorkomt. Squalaan is de bewerkte en stabielere vorm die nodig is om te kunnen verwerken in huidverzorgingsproducten.

 

Lees ook het artikel Wat is Squalaan?