Waarom moet ik mijn huid verzorgen?

waarom moet ik mijn huid verzorgen

De mate waarin mensen hun huid verzorgen kan enorm verschillen.
Heel wat vrouwen (en ook steeds meer mannen) slepen vrachten aan huidverzorgingsproducten mee naar huis en ook op vakantie en hebben elke dag een heel ritueel van verzorging waar ze niet kunnen van afwijken.
Anderen daarentegen hebben nog nooit één crèmetje aangeraakt.
Ze hebben er gewoonweg geen behoefte aan.
Maar waarom moet ik mijn huid verzorgen?” vraagt u zich misschien af?
Onze huid heeft behoefte aan verzorging en vocht. Misschien denkt u “Dan drink ik toch wat meer water?” maar bij de verdeling van vocht in ons lichaam is de huid als laatste aan de beurt. Als uw huid strak aanvoelt, is de kans groot dat ze smeekt om een heerlijk vochtinbrengend en voedend product. Kies hierbij voor producten die actieve verzorgende elementen bevatten. Daarbij staat onze huid dagelijks bloot aan heel wat invloeden die haar belasten en kunnen beschadigen. Enkele daarvan voor u op een rijtje:

Invloed van water op onze huid

Mensen die een enorme gevoelige huid hebben, zullen het met mij eens zijn dat zelfs water hun huid kan uitdrogen. Vooral als je hard water hebt zullen zeepresten niet goed oplossen, op de huid blijven zitten en het beschermlaagje van de huid aantasten waardoor deze sneller uitdroogt.

Ook de temperatuur van het water speelt een rol. Hoe warmer het water, hoe sneller het natuurlijke vetlaagje van je huid oplost en dus ook je huid droger zal worden. Beperk de duur van het douchen en het nemen van een bad tot maximum 10 min en sla gerust eens een dag over, je huid zal je dankbaar zijn!

Reinigen van je gezicht kan je beter met een reinigingsmelk doen die je niet moet naspoelen met water. De reinigingsmelk van Purity Herbs kan je aanbrengen op een watje, zacht over de huid vegen en al het vuil wordt verwijdert.

Invloed van synthetische producten op onze huid

Zelfs als je geen verzorgingsproducten gebruikt, heeft je huid te lijden onder het contact met synthetische producten. Denk maar aan:

  • Afwasmiddelen
  • Zeep en douchegel
  • Cosmetica
  • Deoderant
  • Parfum
  • Schoonmaakmiddelen
  • Haarkleurproducten

De meeste producten die je hierboven vermeld ziet staan, zitten boordevol synthetische ingrediënten die niet alleen de huid uitdrogen maar ook inwendig tot heel wat problemen kunnen leiden. 

Hoe bescherm en verzorg je je huid in de winter?

Viking Balsem
Purity Herbs Viking Balsem

In de winter heeft je huid wel degelijk een extra verzorging nodig! Door koude temperaturen en wind wordt de huid minder soepel en vaak ook droger en ruwer. Mensen die lijden aan couperose en eczeem hebben ook in de winter vaak meer last van deze aandoeningen!

In IJsland smeren de mannen die vaak buiten zijn hun huid in met een glimmend laagje Viking Balsem.
Dit is een product dat geen water bevat, het is een zalf van bijenwas en amandelolie. Een betere bescherming is er niet, maar persoonlijk vind ik deze zalf veel te vettig en zo koud wordt het hier ook weer niet.

Purity Herbs Gezichtsserum en Rose Wonder
Gezichtsserum en Rozenwonder

De verzorgende gezichtscrèmes zoals de Rosewonder van Purity Herbs bevatten voedende ingrediënten: plantaardige oliën zoalsJojoba-olie, amandelolie en goudsbloemolie, evenals glycerine dat vocht vasthoudt, en bieden een zeer goede bescherming. Ook een aanrader voor de winter is het Gezichtsserum met ingrediënten boordevol Vitamine E.
Je vindt deze producten op de pagina  natuurlijke gezichtsverzorging.

Wat doet zon en warmte met je gevoelige huid?

We genieten toch zo graag buiten van het warme zonnetje…

Heerlijk naar het strand, of een terrasje pakken. En we weten dat de zon schadelijk is, maar dat willen we liever niet horen. Want nog steeds vinden we het leuk een “bruin tintje ” te krijgen, het heeft ons een goed gevoel.

huidverzorging

Ondanks dat onze huid er ouder door wordt, genieten we van de warme zonnestralen terwijl we in ons achterhoofd weten dat ze schadelijk zijn. We denken: “ach het zal mij wel niet overkomen dat ik huidkanker krijg”.

Enkele tips om je huid te verzorgen en goed te voeden alvorens deze aan de zon bloot te stellen:

– Verzorg je huid het gehele jaar met Purity Herbs producten waardoor deze gezonder, sterker en beter bestand is tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

– Blijf  in de schaduw tussen 12.00 en 15.00. Ook in de schaduw wordt je bruin.

– Smeer je huid in met Sólarsæla. Dit product bevat een natuurlijke filter door de ingrediënten zoals Squalane en Tumanu en verzorgt je huid optimaal!!

– Voor de erg gevoelige huidtypes: Bedek je huid en draag in de zon een pet of hoedje. Een zonnebril beschermt ook de gevoelige huid rond je ogen en is ten zeerste aan te raden.
Geef je huid nazorg met Purity Herbs producten zoals de WondercrèmeGezichtsserumSólarsæla en Calendulaolie!
Vaak krijgen we de vraag of we een zonnebrandcrème verkopen.
Eigenlijk is het zo dat deze producten allemaal chemische filters bevatten zoals aluminium, etc… ik bespaar jullie de info over schadelijke bijwerkingen! Een gezonde filter die niet in de huid dringt is Titanium Dioxide op voorwaarde dat er geen nano-deeltjes in zitten! U kunt ons mailen voor advies over deze producten.

 

Bezoek de webshop of vraag een gratis sample aan via het contactformulier.