Waarom moet ik mijn huid reinigen?

Je gezicht reinigen is de basis van een mooie, gezonde huid! De noodzaak om hiermee te beginnen begint al op jonge leeftijd. Rond de pubertijd en de daarbij behorende veranderingen in de hormonen, ondergaat de huid verandering en kunnen er puistjes en meëters ontstaan. Vanaf dan is het zeker belangrijk te huid goed te reinigen voordat je verzorging aanbrengt.

Moet ik mijn gezicht ook reinigen als ik geen make-up gebruik?

Ook als je geen make-up gebruikt is dit belangrijk!
Want ook al zie je het niet met het blote oog: onze huid wordt elke dag aan vuil blootgesteld. Denk maar aan uitlaatgassen, zonlicht, airconditioning en nog veel meer.
Zelfs het water van de douche bevat chloor en kalk wat op onze huid achter blijft.

En wat dacht je van de producten met chemische ingrediënten die je op je haar aanbrengt, die vervolgens op je kussensloop achterblijven en waar jij met je gezicht op ligt?

Elke dag je aangezicht reinigen is dus zeker een must!

Vrouw reinigt gezicht

Hoe moet ik mijn gezicht reinigen?

Denk niet dat gewoon water voldoende is om je gezicht schoon te maken. Ons lichaam ontdoet zich via de huid van afvalstoffen en deze komen vrij in de vorm van huid-eigen vetten.

Gebruik nooit douchegel of lichaamszeep om je gezicht te reinigen want deze zullen je huid alleen maar uitdrogen.
Met reinigingsmelk kan je zowel make-up verwijderen, als je gezicht reinigen maar kies dan wel een soort die niet extreem veel schuimt, teveel schuim is een teken dat er te heftige ingrediënten in zitten.

Zo ga je te werk:
Verwijder eerst de oogmake-up met een wattenschijfje met daarop wat reinigingsmelk.
Vervolgens reinig je je huid:
Je kunt reinigingsmelk het beste op de droge huid aanbrengen met een wattenschijfje
Wil je het grondiger doen, breng de melk dan aan met je handpalmen en wrijf je gezicht zachtjes schoon met een doekje en lauw water.
Als laatste stap breng je  de gezichtstonic aan:
Maak het wattenschijfje eerst nat met water en knijp het vervolgens goed uit. Breng daarna de tonic op het wattenschijfje aan en dep dit op je gezicht waarbij je de gevoelige huid rond je ogen vermijdt.
Deze tonic sluit de poriën terug en herstelt de ph-waarde van je huid waardoor puistjes minder kans krijgen.

Hoe vaak moet ik mijn gezicht reinigen?

Het is aan te raden elke avond je gezicht te reinigen zoals hierboven beschreven en indien je haarstylingproducten gebruikt kan je er ook ‘s ochtend voor kiezen dit te doen en het is ook een tip om zeker één keer per week je kussensloop in de was te doen.
Als je dit niet gewend bent, probeer er dan een routine van te maken door de producten duidelijk zichtbaar op de wastafel te plaatsen. Zo is de kans kleiner dat je het vergeet.

Hier vindt je de reinigingsmelk en reinigingstonic van Purity Herbs.

Heeft Purity Herbs ook douchegel?

douchegel

Zeep droogt de huid uit!

Dat is een vraag die ons vaak gesteld wordt. Vooral mensen met een erg gevoelige huid kunnen het best douchegel met huiduitdrogende ingrediënten zoals Sodium Laureth Sulphate mijden. 
Kies voor een natuurlijke zeep.